AKP'nin yeni lideri Soylu mu?

Süleyman Soylu'nun son dönemlerde yaptığı açıklamalar gündem oluyor.

TÜRKİYE - 08-11-2021 02:59 362 kez okundu.

AKP'nin yeni lideri Soylu mu?

 

Gerçek Gündem haber sitesinde dikkat çeken bir analiz kaleme alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun son dönemde yaptığı açıklamalara dikkat çekildi. İşte o analiz: 
SOYLU'DAN 'KİRLİ SİYASET' ÇIKIŞI,
AKP cephesinden Türkkan’a yönelik sert tepkilere bugün bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda isim vermeden şunları yazdı:
“Şehitlerimiz, başımızın tacıdır. Şehitlerimizin bizlere emaneti aileleri, başımızın tacıdır. Bu ülke için feda-i can eden Şehitlerimizin ailesine hakaretin üzerinden 32 saat geçti. Ses yok. Kirli siyasetinizi Şehitlerimizin ailelerinden uzak tutun.”

SESSİZLİK, 'ERDOĞAN'IN SAĞLIĞI' TARTIŞMALARIYLA BİTTİ
Soylu’nun yargıyı göreve çağırma resti ve 'rüşvet alan milletvekili' iddiaları ise aklanmak bir yana, ismi üzerindeki soru işaretlerinin daha da arttığı bir sürecin kapılarını açtı. Beklediği desteği Erdoğan yerine Bahçeli’den bulan Soylu, bu gelişmelerden sonra uzun bir süre sessizliği seçti.
İçişleri Bakanı Soylu’nun ‘suskunluğunu’ bozan süreç ise, AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığına ilişkin tartışmaların yeniden gündeme gelmesiyle başladı.
Geçtiğimiz haftanın gündemi 'Erdoğan’ın sağlığı' ve dolayısıyla 'Erdoğan sonrası AKP' olunca, Süleyman Soylu haber mecralarında ‘yeniden’ daha görünür hale geldi. Yerel seçimlerde AKP’nin İstanbul yönetimini kaybetmesini kişiselleştiren Soylu, BBN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtlarken “İstanbul seçimini kaybettik, ben üzüldüm. Bunu da burada ilk kez söyleyeyim ağladım da… İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım. Sebebi de şu: İstanbul bizim sevgilimiz… Bu toplumun sevgilisi. İstanbul, sadece İstanbullular tarafından sevilen bir İstanbul değil” dedi.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
YSK açıkladı: Seçimde hangi durumlarda oy geçersiz sayılacak?

YSK açıkladı: Seçimde hangi durumlarda oy geçersiz sayılacak?

30-03-2024 - TÜRKİYE

Arınç'tan hadsiz Filistin hezeyanı

Arınç'tan hadsiz Filistin hezeyanı

09-10-2023 - TÜRKİYE