Burhan Kuzu, korona virüsten hayatını kaybetti

Ak Parti eski milletvekili, anayasa hukukçusu Burhan kuzu koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 65 yaşındaki Burhan Kuzu, yaklaşık iki haftadır özel bir hastanede koronavirüs tedavisi görüyordu.

ASAYİŞ - 01-11-2020 10:49 484 kez okundu.

Burhan Kuzu, korona virüsten hayatını kaybetti

 

Burhan Kuzu'nun oğlu, Süleyman Kuzu Sözcü gazetesine yaptığı açıklamasında "Babam yaklaşık iki haftadır İstanbul'da özel bir hastanede corona virüsü tedavisi görüyordu. Bu sabah kaybettik. Son dönemde sürekli toplantılar yapıyordu. Ne zaman nasıl bulaştığını bilmiyoruz." dedi.
Burhan Kuzu'nun cenazesi bugün Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak namazın ardından sonra defnedilecek.

BURHAN KUZU KİMDİR?
Burhan Kuzu, 1 Ocak 1955’te Kayseri'nin Develi ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Burhan Kuzu, Anayasa Hukukçusu ve Öğretim Üyesi'dir. Akademik çalışmalarda bulunanan Kuzu, profesörlük unvanına sahiptir.
Stajyer kaymakam olarak çalışan Kuzu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. Yaptığı akademik araştırmalar nedeniyle bir dönem Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bulundu.

Mesleki alanda yayımlanmış çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Burhan Kuzu, çeşitli STK’larda üyelik ve yöneticilik yaptı.
Ak Parti'nin Kurucu Üyesi olarak aktif siyaset hayatına başlayan Burhan Kuzu partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığını yürüttü.

AK Parti'den 22, 23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçilen Burhan Kuzu, bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Fahri Baş Danışmanlığı görevinde bulundu.
AK Parti MKYK Üyesi olan Burhan Kuzu, iki çocuk babasıydı.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CHP'li başkan tutuklandı

CHP'li başkan tutuklandı

14-04-2024 - ASAYİŞ

Antalya'da can alan teleferik faciasından görüntüler

Antalya'da can alan teleferik faciasından görüntüler

13-04-2024 - ASAYİŞ