Gazeteci Kılıçarslan'a AGC’den anlamlı plaket

Kaza yerinde haber için görüntü aldığı sırada yerde yatan kazazede hamile kadının ıslanmaması için şemsiye açtığı ana ilişkin fotoğrafın sosyal medyada yayınlanmasıyla ilgi odağı olan kameraman Mehmet Kılıçarslan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından plaketle onurlandırıldı.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI - 23-11-2021 01:45 457 kez okundu.

Gazeteci Kılıçarslan'a AGC’den anlamlı plaket

Haber kameramanı Mehmet Kılıçarslan, çekim yaptığı sırada yağan yağmurdan kamerasını korumak için açtığı şemsiyesini bir yandan da yerde yatan hamile kadının üstüne tutarak insanlık dersi verdi. O anlar, haber ekibinde bulunan arkadaşı tarafından fotoğraflanıp sosyal medyadan yayınlandı. Görevi başındaki basın mensuplarının  'önce insan' anlayışı ile hareket ettiğini gösteren anlamlı fotoğraf karesinin sosyal medyadan yayınlanmasıyla birlikte, yüzlerce tebrik telefonu alan Mehmet Kılıçarslan'ın bu davranışı, sosyal medya ortamında ve meslektaşları arasında övgü dolu sözlerle takdir edildi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi de olan Demirören Haber Ajansı kameramanı Kılıçarslan,  insanlık dersi veren olay anına ait fotoğrafının işlendiği plaketle onurlandırıldı.

GAZETECİLİĞİN MERKEZİNDE İNSAN VAR
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve yönetim kurulu üyelerince hazırlanan plaketi, AGC binasında teslim alan Kılıçarslan, duygu dolu anlar yaşadı. "Merkezinde insan olan, yaşadığımız çevreye, doğaya, canlılara karşı ortaya çıkan yaşamsal risklere refleks gösteren bir mesleğin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Böyle durumlarda hem mesleğimizi icra ediyoruz, hem de olay yerinde yardıma ihtiyacı olan insanların yardımına koşuyoruz. O an hangi meslektaşımız olsa yağmur altındaki kazazedeye, hele ki hamile bir kadına yardım ederdi. Ben de bunu yaptım" dedi. Mehmet Kılıçarslan'a duyarlı davranışı sebebiyle teşekkür eden Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş da, " Yüksek insani duyarlılığını gösteren bu fotoğraf karesi, sayfalarca yazıya bedeldir. Toplumu bilinçlendirmek, haber vermek görevimizdir ancak aynı zamanda örnek kişiliğe sahip olmak biz gazeteciler için olmazsa olmazlarımızdandır. Sen bunu göstermiş oldun. Böylesine örnek bir arkadaşımızın AGC Yönetim Kurulu'nda bulunması bizim için ayıca bir gurur vesilesidir. " dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kardeş Ülke Azerbaycan'a EGİAD Çıkarması

Kardeş Ülke Azerbaycan'a EGİAD Çıkarması

07-05-2024 - SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Kardeşlik Protokolü’nün  20. Yılı Nürnberg’de Kutlandı

Kardeşlik Protokolü’nün 20. Yılı Nürnberg’de Kutlandı

05-05-2024 - SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI