Gazze’de bir gecede 100 şehit!

Terörist İsrail'in gece boyunca havadan ve karadan Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 100'den fazla Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

DÜNYA - 16-01-2024 01:01 163 kez okundu.

Gazze’de bir gecede 100 şehit!

Gazze'nin orta kesimlerindeki Derec Mahallesi'nde ikamet eden Kasım, Hassuna, Zuh ve Şubki ailelerinin kaldığı bir binaya düzenlenen bombardımanda 50 kişi şehit oldu. Saldırıda şehit olanların cenazeleri, Şifa ve El-Ehli Baptist hastanelerine kaldırıldı. Zeytun ve Sabra mahallelerine İsrail topçu birliklerinin saldırıları sonucu 5 kişi şehit oldu, 10 kişi yaralandı. Şeyh Aclin, Tel el-Heva bölgesinde yaşayan Filistinlilerin evlerine terörist İsrail kuvvetlerine ait hücumbotlar ve topçu birlikleri tarafından saldırılar düzenlendi. Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Sevariha bölgesindeki bir evin hedef alınması sonucu şehit olan 3 kişi ile Bureyc ve El-Megazi mülteci kamplarındaki saldırılarda vefat eden 6 kişinin cenazeleri Deyr Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesine getirildi. Han Yunus'ta ise evleri bombalanan Filistinlilerden aralarında çocukların ve kadınların olduğu 30'dan fazla kişi şehit oldu. Mısır sınırı yakınlarındaki iki eve ve çoğunluğu yerinden edilenlerden oluşan yolcuların olduğu bir araca düzenlenen hava saldırılarında en az 23 kişi şehit oldu. Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana 100 gün geçti ve İsrail saldırıları aralıksız devam ediyor.

BİR TERÖRİST SUBAY ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki çatışmalarda, binbaşı rütbesindeki 1 askerinin öldüğünü duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Yiftah Tugayı 5037. Taburda" Binbaşı Dan Wajdenbaum'un Gazze'nin orta kesimindeki çatışmalarda öldürüldüğü belirtildi. Böylelikle, İsrail'in, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 187'si karadan işgal sürecinde olmak üzere 521 terörist öldürüldü.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tarihi hamle: 6 AB ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

Tarihi hamle: 6 AB ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

09-05-2024 - DÜNYA

Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde

Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde

09-05-2024 - DÜNYA