Gazze’de hastanelerde insanlar ölümle karşı karşıya

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in kuşattığı Şifa Hastanesinde 7 binden fazla yerinden edilmiş kişi, hasta ve sağlık personelinin su ve yiyecek eksikliği nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

DÜNYA - 18-11-2023 15:48 320 kez okundu.

Gazze’de hastanelerde insanlar ölümle karşı karşıya

Siyonizm’in uşağı ABD yönetimi ise, Gazze'deki Şifa Hastanesinin "karargah" olduğunu ispatlayamayan ve öne sürdüğü yalanlarla sosyal medyada alay konusu olan İsrail'in, hastaneyi basmasını savunmaya devam ediyor.
Hükümete bağlı medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Şifa Hastanesindeki duruma ilişkin bilgi verdi. Şifa Hastanesinde su, yiyecek veya çocuklar için sütün bulunmadığı aktarılan açıklamada, "650 hasta ve yerinden edilmiş yaklaşık 7 bin kişinin barındığı Şifa Hastanesinde su veya yiyecek yok" ifadesi kullandı. Terörist İsrail güçlerinin Şifa Hastanesindeki tüm araçları kullanılmaz hale getirdiği, sağlık personeli ile hastaların çıkışını engellediği kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Şifa Hastanesindeki sağlık personeli, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar, su ve yiyecek gibi yaşamın temel gereksinimlerinden herhangi birinin bulunmaması nedeniyle ölümle mücadele ediyor. Şifa Hastanesindeki durum çok tehlikeli. Hastanedekilerin kurtarılması için acil müdahale çağrısında bulunuyoruz."
Elektrik kesintisi ve kuvöz bulunmaması nedeniyle Şifa Hastanesindeki çok sayıda prematüre bebeğin kaybedilebileceği uyarısında bulunuldu.

ABD YÖNETİMİ İSRAİL'E DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Bu arada ABD yönetimi, Gazze'deki Şifa Hastanesinin "karargah" olduğunu ispatlayamayan ve öne sürdüğü yalanlarla sosyal medyada alay konusu olan İsrail'in hastaneyi basmasını savunmaya devam ediyor. Bir gazeteci, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a Şifa Hastanesini basmasına ilişkin İsrail'in sunduğu kanıtların yetersizliğine işaret ederek, "Hastanenin altında karargah olduğuna sizi ikna eden kanıtları neden paylaşmıyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Blinken bunun üzerine, "Kimsenin MR cihazlarının yanında silah bulunmasına bir açıklaması var mı bunu merak ediyorum" dedi. Nawaz'ın, "Peki burada silah bulunmasını karargah olarak mı nitelendiriyorsunuz?" diye sorması üzerine Blinken, "Hayır" yanıtını verdi. HAMAS’ın Gazze'deki eylemlerine dair kendi istihbaratlarını topladığını belirten Blinken, HAMAS’ın hastanelerin altında tünel açtığı yalanlarını yineledi.

Nawaz'ın Gazze'deki can kayıplarından dolayı ABD halkının duyduğu rahatsızlığı anımsatması üzerine ise Blinken, İsrail'in "kendisine yönelik terör tehdidine yanıt verme" sorumluluğu olduğunu kaydetti.
Blinken, İsrail'in sivillere yönelik saldırılarını eleştirmekten kaçınırken, "Kimse HAMAS’ı uluslararası insancıl hukuka uymaya davet etmiyor. Kimse HAMAS’ı apartmanlardan, hastanelerden, okullardan çıkmaya, böylece sivillerin zarar görmesini engellemeye çağırmıyor. Bu durum, Filistinli sivilleri korurdu ama kimse bunu söylemiyor" diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tarihi hamle: 6 AB ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

Tarihi hamle: 6 AB ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

09-05-2024 - DÜNYA

Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde

Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde

09-05-2024 - DÜNYA