İran'dan ABD'ye Süleymani tehdidi!

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından 3 Ocak 2020 tarihinde suikasta kurban gitmesinin yıl dönümü yaklaşıyor. Süleymani'nin yerine göreve gelen İsmail Kaani, ABD'yi tehdit etti. Kaani, "ABD'nin içinde de intikamımızı alabiliriz" dedi.

DÜNYA - 01-01-2021 15:30 437 kez okundu.

İran'dan ABD'ye Süleymani tehdidi!

 

İRAN'DAN ABD'YE TEHDİT
Kasım Süleymani'nin ölüm yıl dönümü yaklaştıkça ABD-İran gerilimi giderek yükseliyor. ABD'nin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı olan Süleymani'yi suikast sonucu öldürmesinin yıl dönümünde karşılıklı sert açıklamalar gelmeye devam ediyor.
Dün ABD’nin provokasyon amaçlı olarak B-52 savaş uçaklarını bölgeye gönderdiğini öne süren İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’ten sonra, bir çarpıcı açıklama da İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani’den geldi. Süleymani için düzenlenen anma töreninde konuşan Kaani, İran’ın intikam almaya hazır olduğunu söyledi. Kaani, “ABD’nin yaptıkları Kudüs Gücü’nü direniş yolundan döndüremeyecektir. İşlediğiniz suçların intikamını alacak kişi evinizin içinde olabilir” ifadelerini kullandı.

ABD SAVAŞ İÇİN BAHANE ARIYOR
Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise dün yaptığı açıklamada ABD’nin savaş çıkarmaya bahane aradığını savunarak, “Trump corona virüsüyle mücadele etmek yerine B-52'leri ve donanmayı bölgemize göndererek milyarlarca dolar harcıyor. Aldığımız istihbarat, onların savaş için bahane uydurma hazırlığı içinde olduğu. İran savaş aramıyor fakat halkını, güvenliğini ve menfaatini açıkça koruyacaktır” demişti.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tarihi hamle: 6 AB ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

Tarihi hamle: 6 AB ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

09-05-2024 - DÜNYA

Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde

Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde

09-05-2024 - DÜNYA