İsrail güçleri Mescid-i Aksa'yı yine kapatabilir

İşgalci İsrail rejiminin koronavirüs bahanesiyle yine Mescid-i Aksa'yı kapatma işaretleri verdiği bildirildi.

DÜNYA - 06-09-2020 14:50 522 kez okundu.

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'yı yine kapatabilir
Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre siyonistlere ait Kanal12 televizyonu bugün sabah yayınladığı bir haberde, Kudüs'ün Filistinlilerin yoğun olduğu bölgelerinde koronavirüsün yayılması oranının artması sebebiyle Mescid-i Aksa'nın namaz kılanlara ve ziyaretçilere kapatılabileceğinden söz etti. 

Kanalın haberinde İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi'nin, hastalığa yakalananların sayısında belirgin artış konusunda yapılan açıklamaların ışığında Mescid-i Aksa'nın kapatılması konusunda son derece hassas özel bir görüşme yapacağı belirtildi. 
Haberde Kudüs'teki işgal belediyesinin Aksa'nın kapatılmasını daha önce istediğine ancak İslami Vakıflar İdaresi'nin karşı çıkması sebebiyle bu yönde bir karar alınmadığına dikkat çekildi. 

Kanalın haberinde ayrıca İsrail Sağlık Bakanlığı'nda koronavirüs dosyasından sorumlu olan Roni Jamzu'nun belediyeye bağlı Eski Şehir'in Mescid-i Aksa'yı saran mahallelerinin "kırmızı" kategorisine alınmasını istediği belirtildi. 
Bu bilgi Mescid-i Aksa'nın, Kıyamet Kilisesi'nin ve Burak Duvarı'nın kapatılması konusunu gündeme getirdi. 
Haberde söz konusu komisyon tarafından buraların kapatılması ihtimalinin bugünkü görüşmede değerlendireceği ve kararın verileceği ifade edildi.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tarihi hamle: 6 AB ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

Tarihi hamle: 6 AB ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

09-05-2024 - DÜNYA

Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde

Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde

09-05-2024 - DÜNYA