Karamollaoğlu: Gelişmiş kabul edilen ülkeler kör, sağır ve dilsiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı. AGD Şube Başkanlarına hitap eden Karamollaoğlu, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekerek, “Her gün İsrail’in Filistin’de ne kadar saldırı yaptığını görüyoruz insanlar acımasızca katlediliyor ve gelişmiş kabul edilen ülkeler kör, sağır ve dilsizi oynuyor. Bizim bunları görmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM - 07-01-2024 18:13 217 kez okundu.

Karamollaoğlu: Gelişmiş kabul edilen ülkeler kör, sağır ve dilsiz

Anadolu Gençlik Derneği tarafından gerçekleştirilen Şube Sorumluları ve Şube Başkanları Toplantısına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Şube Başkanlarına açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, Dünya tarihinde yaşanan gelişmelere dikkat çekerken, İsrail’in saldırılarına devam ettiğini belirtti. Karamollaoğlu, İsrail’in saldırılarına karşı Dünya üzerinde gelişmiş ülkelerin yönetiminin Yahudilerin elinde olduğunun altını çizdi.

SON 250 SENEYİ DOĞRU DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKİR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gerçekleştirdiği açıklamada, hem Türkiye’nin hem de dünyanın olağanüstü bir dönemden geçildiğini belirterek, “Son 250 seneyi doğru değerlendirmemiz gerekir. Şuan da Ortadoğu’da bir katliam gerçekleşiyor. Bu kadar uzun bir zamanda bir altyapının hazırlandığı kanaatindeyim. ABD kuruldu ve şu anda dünyanın en güçlü devleti konumunda. Kurulurken, bankaların devlet tarafından kurulması istenmedi şimdi ise birinin elinde ve para elinde olan yönlendirebiliyor. Aynı dönemde de İngiltere’de bir hareketlilik başlıyor. Bu gelişmeleri dikkate alan belli bir çevrenin insanları bu gelişmeleri nasıl kontrol ederiz derken bir altyapı oluşturuyorlar. İlk defa bir yapı oluşturuluyor bu yapıyı da Yahudiler kuruyor. Bu da borsa” dedi.

BÖYLE BİR SUNİ DEVLET OLMAZ

Yahudilerin para gücü ile Filistin topraklarına sahip olmaya çalıştığını anımsatan Karamollaoğlu, Yahudilerin ikinci dünya savaşında Almanya’dan gönderilmesine dikkat çekerek, “1800’lü yıllarda bir araya gelen Yahudiler İsrail’de bir devlet kurma kararı alıyor ve doğrudan Rotschild’e gidiyor ve yardım istiyor. Yine paraya başvuruluyor. O dönemde Osmanlı İmparatorluğundan o bölge talep ediliyor. Abdulhamit Han ise buraları satın alarak başka anlamda kullanılmaması için bir vakfa bağışlıyor. Yahudi devletinin kurulması için bölgede yeterli Yahudi’nin olmadığı görülüyor. Bugün ki Yahudi nüfusunun Filistin topraklarında çoğalması, İkinci Dünya harbinden sonra BM’nin kurulması ile birlikte ilk alınan karar Filistin’de bir Yahudi ülkesi kurulması oldu. Böyle bir suni devlet olmaz, bölgede çoğunlukları dahi yok” ifadelerini kullandı.

GELİŞMİŞ ÜLKELERİN YÖNETİMİNDE YAHUDİLER BULUNUYOR

Yahudilerin dünyaya bakış açısında dikkat çeken Karamollaoğlu, Dünyanın bunlara sağır ve dilsiz kaldığını kaydederek, “Bugün gidin ABD’de, İngiltere’de, Fransa’da bütün yetkili makamlar bunlar tarafından yönetiliyor. Çünkü paranın kontrolü bunların elinde. Maalesef şu anda etkili ülkelerin tamamında bunlar iş başında. Her gün İsrail’in Filistin’de ne kadar saldırı yaptığını görüyoruz insanlar acımasızca katlediliyor ve gelişmiş kabul edilen ülkeler kör, sağır ve dilsizi oynuyor. Bizim bunları görmemiz lazım. Gelişmiş sayılan ülkelere göbeklerinden bağlı İslam ülkeleri de sessiz duruyor. Türkiye’de bunlardan birisi. Tepki çekmemek için ses çıkıyor gibi görülüyor ama savaş malzemeleri ihraç ediliyor. Filistin’deki kardeşlerimizin direnci hepimize bir örnek olmalı” diye konuştu.

YANLIŞLARIN DA DESTANI YAZILIR

Türkiye’de ki sisteminin şartlarının bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, Türkiye’de uygulanan sistemin ülkeyi çürüttüğünü ifade ederek, “Geldiğimiz nokta da işsizlik artmaya devam ediyor, dış borç artmaya devam ediyor, faize ödediğimiz rakam artmaya devam ediyor. Bu nasıl bir anlayış. Çalışan insana zam yapıyorsun açlık sınırının biraz üstünde yıl geçti ve ücret açlık sınırının altında kaldı. Toplumun yüzde 80’i açlık sınırının biraz üstünde maaş alıyor. Biz buna rıza gösteremeyiz. Yoksulluk sınırı 40 bin liranın üzerinde bir rakam ama buna kimse yanaşamıyor. Sosyal yardımlar ile insanlar hayatını idame ettiriyor. Bizim buna rıza göstermemiz mümkün değil. Biz yoksulluk sınırı dediğimiz rakamı hedef alırız. Destan yazdık doğru yanlışların destanı da yazılır. Bunun için bu sistemin değişmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TURHAN: İMANLI GENÇLER YETİŞTİRECEK YERLER OLACAK

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ise AGD Genel Merkez Binasının yeni yapıldığını hatırlatarak, “İnşa edilen binaların sadece bugüne hizmet eden binalar olmasını istemiyoruz. Gençliğin ihyası için yapılan bu binalarda, önümüzde ki yıllarda gençliğimiz görev yapacak. Yaşayan ve yaşatan bir bina olarak, Milli Görüş teşkilatlarının ve İslam gençliğinin; inançlı kadrolar yetiştireceği yerler olacak. Bu vesileyle emeği geçen herkese kalbi şükranlarımı sunuyorum. Teşkilatlarımıza ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYIN SÖZÜNE SADIK KALINACAK

Filistin mücadelesine ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Turhan, Milli Gençliğin yarım asırdır Filistin meselesi için sahada olduğunu hatırlatarak geçtiğimiz günlerde şehit olan Şeyh Sait Aruri ve 7 Ekim’den bu yana şehit olan bebek, çocuk, kadın, erkek, yaşlı tüm Filistinlilerin, ümmetin izzeti için mücadele verdiklerini, açlık, soğuk, bombardıman ve zorlu şartlara rağmen topraklarından vazgeçmediklerini belirterek, Filistinli yiğitlerin bizden beklediği meydanları boş bırakmayın sözüne sadık kalacaklarını kaydetti.

Mehmet Fahri Özkan / ANKARA

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı

Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı

09-05-2024 - GÜNDEM

IBAN'ını başkasına kullandıranlar dikkat! Hapis cezası riski

IBAN'ını başkasına kullandıranlar dikkat! Hapis cezası riski

26-04-2024 - GÜNDEM