Kılıç, Bakan'a, “Yangınlara hazırlıklı mıyız?” diye sordu

Türkiye, orman varlığı açısından bölgenin en zengin ülkeleri arasında yer alıyor.

GÜNDEM - 11-06-2023 15:00 298 kez okundu.

Kılıç, Bakan'a, “Yangınlara hazırlıklı mıyız?” diye sordu
Son yıllarda ülkemizde yaşanan ve binlerce hektarlık alanın zarara uğramasına sebep olan yangınlar, ciddi tehditler oluşturmaya devam ediyor. Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, orman yangınları konusunu gündeme getirerek Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, “Olası bir orman yangınına karşı hazır mıyız?” diye sordu.
Türkiye’de özellikle son yıllarda yaşanan orman yangınları, ciddi tehditler oluşturmaya devam ediyor. Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, orman yangınlarını gündeme getirerek, Bakan Yumaklı’ya, cevaplandırması için 7 adet soru yöneltti.

“ORMAN VARLIĞINI KORUMAK İÇİN YAPACAĞINIZ ÇALIŞMALAR MERAK EDİLMEKTE”
Saadet Partisi Antalya Milletvekili Kılıç, Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde orman yangın riskinin yüksek olduğunu, kıyı bölgelerinin tamamında ve nüfus yoğunluğunun fazla olduğu illerde ise imardan dolayı orman varlığının ciddi tehdit altında olduğunu söyleyerek, “Görev yapacağınız yeni dönemde orman varlığını korumak, orman zenginliğimizi artırmak için yapacağınız çalışmalar merak edilmektedir. Bununla birlikte ormanlarımızı tehdit eden yangınlar ve kontrolsüz imar uygulamalarına karşı hangi önlemleri alacağınız/aldığınız ve nasıl bir yaklaşım ortaya koyacağınız merak edilmektedir” diye sordu.

CEVAP BEKLEYEN YEDİ SORU
Saadet Partisi Antalya Milletvekili Kılıç’ın, Bakan Yumaklı’dan cevaplandırmasını istediği yedi adet soru ise şu şekilde: “Türkiye genelinde olası bir orman yangınında yangına müdahale edecek personel sayısı toplamda kaçtır? Bu sayının bölgelere göre dağılımı nasıl gerçekleşmiştir? Ormanlarımızın tamamında yer alan yangın gözetleme kulesi sayısı kaçtır? Yangınlara müdahale için hazır durumda olan yangın söndürme uçağı, helikopter, iş makinası ve diğer motorize ekipman sayısı kaçtır? Yangın riskini azaltmak için yaptığınız çalışmalar nelerdir? Ormanlarımız hangi sıklıkla denetlenip kontrol edilmektedir? Orman varlığını tehdit eden imar uygulamalarına karşı alacağınız önlemler nelerdir? Bu konuda diğer bakanlıklarla koordineli yapmayı planladığınız herhangi bir çalışma var mıdır? Geçtiğimiz yıl yaşanan yangınlarda ciddi zarar gören Antalya ilimiz özelindeki risk azaltma ve yangınları önleme çalışmalarınız neler olacaktır?  Antalya’da yangın gözetleme kulesi sayısı ve söndürme uçağı, helikopter, iş makinası ve diğer motorize ekipman sayısı kaçtır? Antalya’da ormanlarımızı tehdit eden imar uygulamalarına karşı önlemleriniz nelerdir?”
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı

Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı

09-05-2024 - GÜNDEM

IBAN'ını başkasına kullandıranlar dikkat! Hapis cezası riski

IBAN'ını başkasına kullandıranlar dikkat! Hapis cezası riski

26-04-2024 - GÜNDEM