Maaşları almadan zamlar başlıyor

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret görüşmelerinin 1 Aralık’ta başlayacağını, fakat görüşmelerin gündeme gelmesinin ardından piyasada zamların başlamasına tepki göstererek, “Asgari ücret gündeme gelince zamlar gelmeye başlıyor" dedi.

EKONOMİ - 18-11-2023 15:39 200 kez okundu.

Maaşları almadan zamlar başlıyor

 

Asgari ücret görüşmeleri 1 Aralık’ta başlayacak. Görüşmeler öncesinde bazı açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin gündeme gelmesi ile birlikte piyasada ürünlere de zamların gelmeye devam ettiğine dikkat çekerek, asgari ücret belirlenmeden yapılan artışlara tepki gösterdi.
Milyonlarca çalışan yeni yılda asgari ücrete yapılacak artışa odaklandı. Görüşmeler 1 Aralık itibariyle başlayacak. Görüşmeler öncesinde açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, İşçilerin yaşanan fiyat artışlarından mağdur olduğunu belirtirken, asgari ücret görüşmelerinin gündeme gelmesiyle yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekti. Atalay, “Toplum, asgari ücrete zam gelmesin ama ete de süte de zam gelmesin. Kiralarda artma olmasın diye talep ediyor” dedi.

ZAMMIN BELİRLENMESİNE 2 AYDAN UZUN BİR ZAMAN VAR
Asgari ücrete ilişkin gündemlerin oluşması ile birlikte piyasanın zam yapmaya başladığının altını çizen Atalay, 1 Aralık’ta başlayacak görüşmelerin ardından belirlenen artışın Şubat itibarıyla maaşlara yansıyacağını hatırlatarak, “Asgari ücret 1 Ocak’a kadar belirlenir, Şubat itibarı ile de ödemelere yansır. Ancak, asgari ücret gündeme gelmeye başladıktan sonra piyasada ürünlere zamlar gelmeye başlıyor. Son iki yıldır kiralarla ilgili insanların dayanma gücü kalmadı” ifadelerini kullandı.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tarihi döviz alımının ardından TCMB rezervlerinde son durum

Tarihi döviz alımının ardından TCMB rezervlerinde son durum

09-05-2024 - EKONOMİ

Merkez Bankası raporunda 'asgari ücret' detayı

Merkez Bankası raporunda 'asgari ücret' detayı

09-05-2024 - EKONOMİ