"Orman varlığımız azaldı"

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, yeni Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Anayasa’nın 98, İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddesince orman yangınları ile ilgili soru önergesi verdi. Kılıç, “son yıllarda ciddi tehdit oluşturan; orman yangınları ve ormanlık alanların imara açılması gibi sebeplerden dolayı orman varlığımız gittikçe azalmaktadır” dedi.

POLİTİKA - 10-06-2023 12:48 140 kez okundu.

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, “Türkiye, orman varlığı açısından bölgesinin en zengin ülkelerinden biridir. Özellikle son yıllarda ciddi tehdit oluşturan; orman yangınları ve ormanlık alanların imara açılması gibi sebeplerden dolayı orman varlığımız gittikçe azalmaktadır. Akdeniz ve Ege bölgelerimizde orman yangını riski yüksek iken kıyı bölgelerimizin tamamında ve nüfus yoğunluğunun fazla olduğu illerimizde ise imar dolayısıyla orman varlığı ciddi tehdit altındadır. Görev yapacağınız yeni dönemde orman varlığını korumak, orman zenginliğimizi arttırmak için yapacağınız çalışmalar merak edilmektedir. Bununla birlikte ormanlarımızı tehdit eden yangınlar ve kontrolsüz imar uygulamalarına karşı hangi önlemleri alacağınız/aldığınız ve nasıl bir yaklaşım ortaya koyacağınız merak edilmektedir” dedi.

“YANGIN RİSKİNİ NASIL AZALTACAKSINIZ?”
Kılıç, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya şu soruları yöneltti:
“Türkiye genelinde olası bir orman yangınında yangına müdahale edecek personel sayısı toplamda kaçtır? Bu sayının bölgelere göre dağılımı nasıl gerçekleşmiştir? Ormanlarımızın tamamında yer alan yangın gözetleme kulesi sayısı kaçtır? Yangınlara müdahale için hazır durumda olan yangın söndürme uçağı, helikopter, iş makinası ve diğer motorize ekipman sayısı kaçtır? Yangın riskini azaltmak için yaptığınız çalışmalar nelerdir? Ormanlarımız hangi sıklıkla denetlenip kontrol edilmektedir? Orman varlığını tehdit eden imar uygulamalarına karşı alacağınız önlemler nelerdir? Bu konuda diğer Bakanlıklarla koordineli yapmayı planladığınız herhangi bir çalışma var mıdır? Geçtiğimiz yıl yaşanan yangınlarda ciddi zarar gören Antalya ilimiz özelindeki risk azaltma ve yangınları önleme çalışmalarınız neler olacaktır? Antalya’da yangın gözetleme kulesi sayısı ve söndürme uçağı, helikopter, iş makinası ve diğer motorize ekipman sayısı kaçtır? Antalya’da ormanlarımızı tehdit eden imar uygulamalarına karşı önlemleriniz nelerdir?

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Düzen, ‘Bu bir imdat çağrısıdır’

Düzen, ‘Bu bir imdat çağrısıdır’

09-05-2024 - POLİTİKA

Durmaz: “Sorunların çözümü için verilen sözlerin takipçisi olacağız”

Durmaz: “Sorunların çözümü için verilen sözlerin takipçisi olacağız”

05-05-2024 - POLİTİKA