'Parsel Parsel Satacaklarmış!'

EXPO 2016 alanının Özelleştirme İdaresi tarafından parsel parsel satışa çıkarıldığını belirten Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Düzen, “Biz; bu alanın atıl hâlde kalmaması ve ülke tarımına hizmet etmesi için 2017 yılından bu yana mücadele veriyoruz” dedi.

POLİTİKA - 15-08-2023 01:25 174 kez okundu.

'Parsel Parsel Satacaklarmış!'
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, 2016 yılında ‘Çiçekler ve Çocuklar’ temasıyla açılan ve ülkemizin ilk EXPO’su olan EXPO 2016 alanının Özelleştirme İdaresi tarafından parselizasyonunun yapıldığı ve parsel parsel satışa çıkarıldığını söyledi.
Konu ile ilgili olarak sert açıklamalarda bulunan Düzen, “Öncelikle ifade etmem gerekir ki bu konu bugünün konusu değildir. Biz, bu alanın atıl hâlde kalmaması ve ülke tarımına hizmet etmesi için 2017 yılından bu yana mücadele veriyoruz” dedi. 13 Aralık 2017 tarihli resmî gazeteye atıfta bulunan Düzen, “112 hektar olan söz konusu arazinin plan tadilatı yapılmak suretiyle ihale aşamasına gelen bir durumunun olduğunu öğrenmiştik. Plan tadilatında gazino, lokanta ve alışveriş merkezleri gibi alanların yapılacağına yer veriliyordu. Daha sonra da dönemin Ak Parti Antalya milletvekilleri EXPO 2016 alanını bu girişimden kurtardıklarını ifade ettiler. Sayın vekiller neyi kimden kurtardınız, biz bunu merak ediyoruz diye o dönem de sormuştuk şimdi yine soruyoruz. İktidarda tek parti var. Tek partinin yönettiği bir kurum ihaleye çıkıyor, aynı partili vekiller burada kuru propaganda yapıyorlardı. Belge resmi gazetede yayınlanmış, iş ihale aşamasına gelmiş, plan tadilatından geçmiş bir konuyu ilk defa duyuyor gibi yaparak hemşehrilerimizi kandırmaya çalışanlar siz değil miydiniz?” diye konuştu.  
 
AK PARTİLİLERDEN SES YOK 
AK Parti milletvekillerine bir kez daha seslenen Düzen şöyle devam etti: “Şimdi tekrar soruyorum. Hani şimdi neredesiniz! Göz bebeği EXPO Alanı parsel parsel satılacak ama hiçbir kimseden ses çıkmıyor. Sayın bakan şu anda milletvekili ve takip ediyorum ondan da ses yok. Kültür ve Turizm Bakanı ve hemşehrimiz Ersoy da sessiz. 2017’de engel olduk diyenler şu anda sus pus. 2017’de vazgeçilmez olan alandan şimdi neden vaz geçtiniz? EXPO alanının kullanımı amacıyla, yetkililere zor bir süreçte olan tarımımızın ayağa kaldırılması ve sadece Antalya’mızı değil, Türkiye’yi hatta bütün insanları ilgilendirecek bir tarım kompleksinin ve uygulama alanlarının olması gerektiğini, AR-GE merkezlerinin, Ziraat ve Veteriner Hekimi Fakültelerinin olduğu, ilgili Meslek Yüksek okullarının ve liselerin olduğu bir kompleks teklif ve tavsiye etmiştik. Bununla da yetinmeyip geçen 5,5  yıllık süreçte konuyu bürokrasiden, siyasete, sivil toplumdan,  meslek odalarına kadar her alanda en yüksek perdeden dile getirdik. Gelmiş olduğumuz nokta tüm hemşerilerimizin olduğu gibi bizim de canımızı acıtmaktadır.” 
 
‘ASLA SATTIRMAYACAĞIZ’ 
EXPO alanının satılmaması için var güçleriyle çabalayacaklarını belirten Düzen sözlerini şöyle noktaladı: “Başta hemşerilerimiz olmak üzere, Antalya milletvekilleri, büyükşehir belediyesi ve iştirakleri, 19 ilçe belediyesi ve iştirakleri, Antalya ve İlçelerimizin ticaret odaları, ticaret borsaları, Antalya Organize Sanayi Bölgesi, tüm sanayici ve iş adamları dernekleri, tüm meslek odaları, spor kulüpleri, hâsılı kelâm ben de varım diyen herkesin katılımına açık olarak kurulacak bir vakıf tarafından alanın satın alınmasını ve ülke tarımının geliştirilmesi için vakfedilmesini sağlayacağız. Şimdi bunun için yeniden kolları sıvadık. Yukarıda zikrettiğim ya da zikretmediğim kim varsa, hangi kuruluş varsa herkesi göreve davet ediyoruz. Biz, bu konunun takipçisi olacak ve bu bileşenleri bir araya getirmek için mücadele vereceğiz. Kimse bu ihaleye girmesin bu ihale ve bu alan ülkemizin kurtuluşunun işaret fişeği olacak, parsel parsel satacağız diyorlar biz de sattırmamak için tüm meşru yolları deneyeceğiz.” 
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Düzen, ‘Bu bir imdat çağrısıdır’

Düzen, ‘Bu bir imdat çağrısıdır’

09-05-2024 - POLİTİKA

Durmaz: “Sorunların çözümü için verilen sözlerin takipçisi olacağız”

Durmaz: “Sorunların çözümü için verilen sözlerin takipçisi olacağız”

05-05-2024 - POLİTİKA