Sanders: İsrail işgali durmalı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Vermont Senatörü ve 2020 ABD başkanlık seçimlerinde Demokratik Parti'nin aday adaylarından olan Bernie Sanders, "İsrail işgali durmalı." dedi.

DÜNYA - 07-06-2020 16:35 937 kez okundu.

Sanders: İsrail işgali durmalı!

 

İşgal rejiminde ilhak planlarını protesto eden Arap ve Yahudi topluluğa video konferans yoluyla hitap eden ABD'li Senatör Bernie Sanders, "İsrail işgali durmalı." dedi.
Vermont Senatörü Bernie Sanders dün Tel Aviv'de İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak etme planlarına Arap ve Yahudilerden oluşan protestoculara planın "durdurulması gerektiğini" söyledi. 
Sanders, protestoculara verdiği desteği ve İsrail'in ilhak planlarını kınadığını belirterek, “Bu zor günlerde, adalet için ayağa kalkmak ve hepimizin hak ettiği gelecek için savaşmak hiç bu kadar önemli olmamıştı. Otoriter liderlere karşı durmak ve her Filistinli ve her İsrailli için barışçıl bir gelecek inşa etmek bize kalmıştır." dedi.

"İŞGAL SONA ERMELİ!"
Netanyahu'nun yıllar boyunca sağcı politikalarını eleştiren Sanders şunları ekledi: “Batı Şeria'nın herhangi bir bölümünü ilhak etme planları durdurulmalı. İşgal sona ermeli. İsrail ve Filistin'deki tüm insanların eşitliği ve geleceği için birlikte çalışmalıyız.”.
Bernie Sanders kimdir?
Bernie Sanders, Amerikalı siyasetçi ve Amerika Birleşik Devletleri Vermont Senatörü'dür. 2020 ABD başkanlık seçimlerinde Demokratik Parti'nin aday adaylarındandır fakat bir süre sonra adaylıktan çekilmiştir. Sanders, ABD Kongresi tarihinde en uzun süre bağımsız siyasetçi olarak hizmet veren kişi unvanına sahiptir.
İsrail'e yakın olmadığı için hedef oldu!
2020 ABD başkanlık seçimlerine Demokrat Parti’den aday olan Bernie Sanders’a yüklenen ABD Başkan yardımcısı Mike Pence, “Geçtiğimiz günlerde açık oturumda Bernie Sanders İsrail’e saldırırken, hiç kimse ona karşı tek bir kelime etmedi. Tarihin en büyük İsrail destekçisi Başkanı tarihin en İsrail karşıtı başkanı olacak kişi ile yer değiştirmemeli. Bu yüzden Donald Trump’a dört yıl daha Beyaz Saray’da ihtiyacımız var.” demişti.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tarihi hamle: 6 AB ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

Tarihi hamle: 6 AB ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

09-05-2024 - DÜNYA

Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde

Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde

09-05-2024 - DÜNYA