Spor Yaşamınızın Olmazsa Olmazı Olsun

Vali Ersin Yazıcı, Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) Projesi kapsamında İnönü Ortaokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilere hediye edilen spor malzemelerini dağıttı.

SPOR - 07-06-2022 23:10 468 kez okundu.

Spor Yaşamınızın Olmazsa Olmazı Olsun
Antalya’da ilkokul ve ortaokullarda dezavantajlı bölge olarak adlandırılan mahallelerde yürütülecek, çocukların hayatlarını disipline etmek ve bir amaç edinmelerini sağlamak adına başlatılan Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) projesi kapsamında öğrencilere seçtikleri spor branşına göre spor kıyafetleri ve gerekli olan eşyaların dağıtımı yapıldı. Eskiyen, yırtılan spor kıyafetlerinin ya da kullanılamayacak durumda olan malzemelerin kendileri tarafından temin edileceğini belirten Vali Yazıcı öğrencilere bu konuyu ailelerine anlatmalarını istedi.

İnönü Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere hediye edilen spor malzemelerini dağıtan Vali Yazıcı’ya; Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve hayırsever Tolga Cömertoğlu eşlik etti.
Ziyarete önce İnönü Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan spor aktivitelerini izleyerek başlayan Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet daha sonra okulun spor salonuna inerek öğrenciler tarafından seçilen sporlardan tekvando ve ok atma antrenmanlarını izledi.

Sizden İsteğimiz Bol Bol Spor Yapmanız
ASİST Projesiyle çocukların toplumsal gelişime katkı sağlamak, zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak, aynı zamanda da sosyal beceri düzeylerinin geliştirilmesini amaçladıklarını vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “ASİST Projesi kapsamında siz değerli çocuklarımızı ziyarete geldik. Sporsuz yaşam sağlıksız, moral ve motivasyonunuzun olmadığı bir yaşam olur. Yaşamınızın tam göbeğinde spor olmalıdır ve bu iş de bu yaşlarda başlıyor. Biz de sizin spor yapmanızı istiyoruz. Sporu bir yaşam biçimi haline getirmenizi istiyoruz. Spor yaşamınızın olmazsa olmazı olmalı. Elimizde formalarınız var. Bu formaları da bize sağlayan bir amcanız var Tolga Cömertoğlu, ona teşekkürlerimizi sunuyoruz. Formalarınızı spor yaparken eskitebilirsiniz. Gelecek yıl ihtiyaç olursa biz yine forma ve ayakkabılarınızı karşılayacağız. Projemiz gelecek yılda devam edecek. Sizden tek isteğimiz bol bol spor yapmanız.” dedi.

İnönü Ortaokulu’nda hediye edilecek spor malzemelerine destek olan hayırsever iş insanı Tolga Cömertoğlu ise; “Vali Bey ile 2 yıl önce tanıştığımızda “Sayın Valim ben paylaşmayı seviyorum size nasıl yardımcı olabilirim” dedim. Valimiz dedi ki ben bir kitap okutmayı çok seviyorum bir de spor yaptırmayı çok seviyorum. İnsanların sağlığı, geleceği ve zihin gelişimi için hakikaten aynı görüşteydik. İlk defa sporla bu kadar ilgili bir Valimiz oldu. Sayın Valimize teşekkür ediyorum 2 sene önce hayal ettiğimiz eğitim ve sporu ilimizde hayata geçirdi.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerle sohbetinin ardından Vali Yazıcı ve Tolga Cömertoğlu seçtikleri spor branşına uygun formaları, öğrencilere dağıttı.

Gelecek Yıl Gümbür Gümbür Devam Edeceğiz
Öğrencilere forma dağıtımının ardından basın mensuplarına ASİST Projesi hakkında bilgiler veren Vali Yazıcı; “ASİST Projesi ile önce dezavantajlı bölgelerdeki çocuklarımızın spor yapmasını istiyoruz. ASİST Projesi’nde önceliğimiz alt gelir grubunun yoğun olduğu okullar, öncelikle onlarda sonrasında da projemizi tüm okullarımızda yaygınlaştıracağız. Burası benim hamisi olduğum bir okul. Az önce gördünüz gibi okulların altında kalan kullanılmayan alanları değerlendirerek spor için uygun hale getirdik. Sağ olsun belediyelerimiz bu konuda bize çok yardımcı oldu. Bireysel spor malzemelerini sponsorlar vasıtasıyla çocuklarımıza hediye ediyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte çalışmalarımızı gerçekleştirdik, hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hep beraber inandık ve projemizi gerçekleştirdik. Bu yıl biraz geç başladık ama gelecek yıl gümbür gümbür devam edeceğiz. Aynı heyecan ve aynı duygularla çocuklarımıza imkân sağlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim. En büyük teşekkürü de çocuklarımız hakkediyor çünkü projemize sahip çıktılar. Onların mutlu olduğunu görmek hepimizi mutlu ediyor. Sağlık problemi olmayan bütün çocuklarımızın spor yapmasını istiyorum. Sevgili çocuklarım güzel başarılara imza atın, sporla mutlu olun. Bizi de mutlu edin. Şimdiden iyi tatiller ve sporlu günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ASİST Projesi’ni ve bu projenin hayata geçirilme nedenlerini öğretmenlere aktaran Vali Yazıcı öğretmenlerin de öğrencilere yardımcı olmasını istedi. Vali Yazıcı; “Bu proje ile dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklarımızı kazanacağız.” dedi.
 
Spor Yaşamınızın Olmazsa Olmazı Olsun 01
Spor Yaşamınızın Olmazsa Olmazı Olsun 02
Spor Yaşamınızın Olmazsa Olmazı Olsun 03
Spor Yaşamınızın Olmazsa Olmazı Olsun 04
Spor Yaşamınızın Olmazsa Olmazı Olsun 05
Spor Yaşamınızın Olmazsa Olmazı Olsun 06
Spor Yaşamınızın Olmazsa Olmazı Olsun 07
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Manavgat Belediyespor’dan 10 Gollü Galibiyet

Manavgat Belediyespor’dan 10 Gollü Galibiyet

05-05-2024 - SPOR

Manavgatlı Özel Sporcular İl Şampiyonasına Damga Vurdu

Manavgatlı Özel Sporcular İl Şampiyonasına Damga Vurdu

05-05-2024 - SPOR