Tarihi Ve Kültürel Etkileşim Noktasında Çok Önemli Bir Proje

Vali Ersin Yazıcı, “Türkiye Öğrenci Gezisi” Projesi kapsamında Novi Pazar Türk Kültür Merkezi Okutmanı Dr. Gülşen Yılmaz ve beraberindeki öğrencileri makamında kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Yazıcı; “Ülkemizin güzelliklerini, tarihini, kültürel yapısını tanıtmak ve kültürel etkileşimi geliştirmek adına çok önemli bir proje.” dedi.

KÜLTÜR SANAT - 30-05-2022 01:42 306 kez okundu.

Tarihi Ve Kültürel Etkileşim Noktasında Çok Önemli Bir Proje

“Türkiye Öğrenci Gezisi” Projesi kapsamında Novi Pazar Türk Kültür Merkezi Okutmanı Dr. Gülşen Yılmaz ve beraberindeki öğrenciler, Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Antalya Valiliği’ndeki ziyarete Büyükelçi Deha Erpek, 2022 Novi Pazar Türk Kültürü Gezisi Proje Yürütücüsü Dr. Gülşen Yılmaz, Öğretmen Zübeyir Akdemir ve öğrenciler katıldı.

Novi Pazar Türk Kültür Merkezi Okutmanı Dr. Yılmaz “Türkiye Öğrenci Gezisi” Projesi ile Türk kültürü ve Türk tarihi ile ilgili bilgilendirilmeleri, Türk dili ve kültürüne yönelik ilginin artırılması, Türkiye’yi simgeleyen mekânların ziyaret edilmesi ile Türk devletine karşı bağların kuvvetlendirilmesi, öğrencilere Türkçeyi gündelik hayatta kullanma fırsatının sunulmasıyla birlikte Türkçe kurslarına yönelik farkındalık ve ilginin artırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Dünya Şehri Antalya’mızda Sizleri Misafir Etmekten Mutluyum
Proje kapsamında kendisini ziyaret eden öğrencilerle tek tek sohbet edip hangi bölümleri okuduklarını ve geleceğe dair hedeflerini soran Vali Yazıcı; “Antalya’mız her şeyiyle her yönüyle çok güzel bir şehir. Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri. Antalya Türkiye’nin adeta dünyaya açılan bir kapısı. Denizi, kumu, güneşi ve tarihi dokusuyla gerçekten çok özel bir yer. Bu güzel ve özel yerde de sizleri misafir etmekten çok mutluyum. Hepiniz hoş geldiniz.” şeklinde konuştu.

Projede Emeği Geçenleri Tebrik Ediyorum
Öğrenci heyetinin Antalya’dan sonraki duraklarının Bursa ve İstanbul olduğunu öğrenen Vali Yazıcı; “Öğrencilerimiz için çok güzel bir kültür gezisi organize edilmiş. Geziye ilk Başkentimiz Ankara’dan başlayıp daha sonra ülkemizin dışa açılan kapısı olan Antalya’mızla devam etmişler. Buradan da iki önemli tarihi şehrimiz, Osmanlı’nın başkentliğini yapmış Bursa ve İstanbul’a gidecekler. Gerçekten tarih ve kültürel açıdan çok önemli bir projeye imza atılmış. Ben tekrardan emeği geçenlere tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sizler Gönül Köprüsü Kuracaksınız
Öğrencilerin gönül köprüsü kuracağını ifade eden Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Ülkemize gelen bu gençler, bizim tarihimizle, kültürümüzle ve coğrafyamızın güzellikleriyle tanışarak bunları memleketlerindeki arkadaşlarına, dostlarına anlatarak gönül köprüsü kuracaklar. Sizler gönül köprüsünün temsilcileri olarak burada gördüklerinizi, kültürümüzü, tarihimizi ve güzelliklerimizi arkadaşlarınıza anlatın. Bu güzel ülkemizde, bu güzel Antalya’mızda sizleri ve ailelerinizi tekrar ağırlamaktan mutluluk duyarız.”
Antalya’yı çok sevdiklerini ve beğendiklerini belirten öğrenciler, 15 günlük program kapsamında 2 gün daha Antalya’da kalacaklarını belirttiler. Ziyaretin sonunda Vali Yazıcı günün anısına öğrencilere hediyeler takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Tarihi Ve Kültürel Etkileşim Noktasında Çok Önemli Bir Proje 01
Tarihi Ve Kültürel Etkileşim Noktasında Çok Önemli Bir Proje 02
Tarihi Ve Kültürel Etkileşim Noktasında Çok Önemli Bir Proje 03
Tarihi Ve Kültürel Etkileşim Noktasında Çok Önemli Bir Proje 04
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
‘Giselle’ bale eseri son kez sahnede

‘Giselle’ bale eseri son kez sahnede

07-05-2024 - KÜLTÜR SANAT

Kültür Evi’nde resim sergisi açıldı

Kültür Evi’nde resim sergisi açıldı

07-05-2024 - KÜLTÜR SANAT