Tatilcilerin yeni gözdesi Glamping

Son yıllarda gittikçe büyüyen seyahat sektöründe hem talepler hem de alternatifler giderek çeşitlendi. Tatilinde farklı bir deneyim yaşamak isteyen ve 5 yıldızlı otel konforundan sıkılan tatilciler yeni trendlerden biri olan Glamping’e yöneldi. “Glamorous” ve “camping” kelimelerinin birleşiminden meydana gelen Glamping kelime anlamı olarak “lüks kamp” manası taşıyor.

GÜNDEM - 19-06-2019 22:26

“En uygun seçenek”

Glamping’in ülkemizde daha yeni yeni popülerleşmeye başladığını dile getiren  Yalın Ayak Olimpos işletme sahibi Dilif Bozkurt kamp yapmak isteyen ancak konforundan vazgeçmek istemeyen tatilciler için Glamping’in en uygun seçenek olduğunu ifade etti. Glamping’in daha ilgi uyandırıcı olduğunu da aktaran Bozkurt, “Glamping aslında konforlu çadır alanı diye geçiyor. Glamping’in ilk ortaya çıktığı yer İngiltere ancak şuan dünyanın pek çok yerinde popüler bir trend haline geldi. Kurulumu oldukça kolay olduğu için de tatil yapılamayacak yerlerde dahi sistemi rahatça oturtabiliyorsunuz. Glampinglere çöllerde bile rahatlıkla rastlayabilirsiniz. İşletme olarak bu hizmeti tatilini doğa ile iç içe geçirmek isteyen ancak bunu yaparken konforundan vazgeçmek istemeyen misafirlerimiz için sunuyoruz” diye konuştu.

Hem sade hem konforlu

Glamping’i deneyimleyenlerin ilk etapta tedirgin olduğunu da belirten Bozkurt, “İşletmemizde bu şekilde hizmet sunduğumuz 10 tane odamız var. Duş ve tuvaletler dışarıda olduğu için gelen misafirlerimize bu durum ilk başta zor geliyor ancak ortamı görünce rahatlıyorlar. Yine de bunu istemeyenler için duşların içeride olduğu seçeneklerimiz de mevcut. Biz burada misafirlerimize hem sadeliği hem de konforu sunmaya çalışıyoruz” dedi.

“Her yaştan tatilciyi ağırlıyoruz”

Neredeyse her yaş grubunun Glamping’e ilgi duyduğuna da dikkat çeken Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle 30 yaş ve üzerindeki misafirlerimizin yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Bu yaşlardaki misafirlerimiz doğada olup tatilini doğayla iç içe geçirmek isteyen ancak yanına sadece bir sırt çantası almak istemeyen aynı zamanda konfor da arayan kişilerden oluşuyor. Çünkü 30’dan sonra ister istemez birazcık da olsa konfor arıyor ve istiyorsunuz.  Sistem hem kamp hem de konforu bir arada sunduğu için doğal olarak bu tarzda bir tatil onların daha çok ilgisini çekiyor. Bunun yanında her yaştan tatilciyi de ağırlıyoruz. Örneğin geçen gün sırt çantalarıyla gelen bir grup üniversiteli gencimizi ağırladık ve kendileri bu deneyimden son derece memnun kaldılar. ”

“Daha orijinal”

Bozkurt, “Bu bizim ikinci sezonumuz. Sektörde daha yeniyiz. Farklı bir deneyim peşinde olan ve yeni bir şeyler arayanlar mutlaka böyle bir tatil deneyimini yaşamalı çünkü klasik tatil anlayışının dışında ve çok daha orijinal. Ayrıca doğayla iç içe olup 5 yıldızlı otellerin hengamesinden kurtulmak isteyenler için de daha sakin bir alternatif. Bazı misafirlerimiz buraya aklında bazı soru işaretleriyle geliyor ancak hepsi buradan mutlu ayrılıyor” diyerek sözlerini noktaladı.

CEYLAN YAŞAR

Günün Diğer Haberleri