ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 12-04-2024 23:31

Antalya'da teleferik faciası: 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Antalya Konyaaltı'nda Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki teleferiğin direklerinden biri yerinden koparak kabine çarptı. Kabinin tabanının kopmasıyla içerisinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü. Kazada kabinde bulunanlardan 1 kişi yaşamını yitirirken 7 kişi de yaralandı.

Antalya'da teleferik faciası: 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Diğer kabinlerde mahsur kalanları kurtarmak için AFAD'la koordineli bir şekilde 366 arama kurtarma personeli görevlendirildi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını açıklayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise makine mühendisi, elektrik mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanlarından oluşan 5 kişilik bilirkişi heyetinin görevlendirildiğini duyurdu.

Çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanı Okay Memiş ile iki daire başkanı olay yerine ulaşırken, bölgeye AFAD, itfaiye, 112 Sağlık, UMKE, emniyet, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 366 arama kurtarma personeli, 6 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 6 ambulans, 76 araç ve 2 Sahil Güvenlik helikopteri görevlendirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi de 13 arama kurtarma personeli ve 4 donanımlı araç ile yola çıktı. Teleferik kabinlerinde mahsur kalan 184 kişi için gece görüşlü helikopterlerin de yardımıyla kurtarma çalışmaları başlatıldı. 

Tesisle ilgili açıklama yapan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca, "Teleferik tesisinin teknik özellikleri, bakım ve tesis operatörlerinin yeterliliği ve sistem donanımlarının uygunluğu, TMMOB Makine Mühendisleri Odası ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası tarafından incelenmiş, 8 Kasım 2017'de düzenlenen ruhsatla, mevcut durumunun korunması koşuluyla çalıştırılmasının 'uygun' olduğu kanaatine varılarak tesis ruhsatlandırılmıştır" dedi. Atmaca, tesisim 2017'deki ruhsatlandırmasından sonra yapılması gereken yıllık periyodik kontrollerinin Odaları tarafından gerçekleştirilmediğini ve böyle bir talebin de gelmediğini bildirdi.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki teleferik direklerinden biri yerinden koparak kabine çarptı. Kabinin tabanının kopmasıyla içerisinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü. Kazada kabinde bulunanlardan Memiş Gümüş yaşamını yitirirken 7 kişi de yaralandı. Yaralanan Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterle olay yerinden alınarak, hastanelere götürüldü. 

Muhittin Böcek'ten açıklama: Mahsur kalanlar var

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, teleferik kazasına ilişkin açıklama yaptı. Başkan Böcek, kaza nedeniyle şu anda 25 kabinde 184 kişinin mahsur kaldığını ve kurtarılmaları için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Öncelikle geçmiş olsun. Antalya Valiliğimiz kriz masasını hızla oluşturdu. Bu talihsiz kazada öncelikle 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya da aradı. Bursa'dan gece görüşlü helikopterler de geliyor. Şu anda 25 kabinde 184 vatandaşımız var. İnşallah en kısa zamanda onları da sağlıklı bir şekilde kurtaracağız. Allah yardımcımız olsun. Uzman ekiplerimiz burada. İnşallah kısa zamanda onların hepsini kurtarmış olacağız.

Gazete AntalyaGazete Antalya