TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 01-06-2022 00:48

Bir Husumet Daha Sulh İle Sonuçlandı

Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Çoşkun Doğan, ilçeye bağlı Kuskunlu Köyü Arcabulak, Akıncak ve Yeniköy Mezraları arasında uzun süreden beridir devam eden mera sorununu suhuletle çözüme kavuşturdu.

Bir Husumet Daha Sulh İle Sonuçlandı

Adı geçen köylerde ikamet eden Bucak ve Şeyhanlı Aşiretine mensup aileler arasında mera yüzünden zaman zaman anlaşmazlıklar meydana gelmekte ve kavgalar yaşanmaktaydı. Bu durumdan rahatsız olan İlçe Kaymakamı Çoşkun Doğan, her iki ailenin ileri gelenleri ile konuşarak sorunun çözümü için destek istedi. Her iki taraftan olumlu yanıt alan Kaymakam Doğan, aileler arasındaki husumetin son bulması için çabalar sarf etti. Hilvan Kaymakamı Çoşkun Doğan ile İlçe Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürünün dirayetli uğraşları ve Şanlıurfa Şeyhanlı Dernek Başkanlığının arabuluculuğu sonucu, her iki tarafın kanaat önderlerinin ferasetli davranışları barışı getirdi.
 
Bu olayla ilgili olarak, Şeyhanlı Aşireti mensuplarının ileri gelenleri Kaymakam Doğan’a teşekkür ziyaretinde bulundular. Aileyi temsilen bir konuşma yapan Eyyüp Turgut şöyle konuştu; “Şeyhanlı Aşiret mensupları olarak Kaymakamımız Sayın Coşkun Doğan’ın sulh konusunda göstermiş olduğu gayretli çalışmalarından dolayı şükranlarımızı iletmeye geldik. Sayın Kaymakamımız ile birlikte bu kouda efor sarf eden İlçe Jandarma Komutanımız ve Emniyet Müdürümüze de ayrıca teşekkür ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Bazen komşularımızla istemeden de olsa bazı problemler yaşayabiliyoruz. Sağ olsun devlet büyüklerimiz her zaman orta yolu bulabilmektedir. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Bu güne kadar birçok husumetin barış ile sonuçlanmasında büyük emekler sarf eden Şayhanlı Dernek Başkanı Abdulkadir Tankçı da; “Aslında her iki taraf ta bizim akrabalarımızdır. Bucak ailesi de Şeyhanlı aileside köken olarak birdir. Çok şükür aile büyüklerimizin olgunluk göstermesi sonucu bir husumeti daha barış ile taçlandırmış olduk Bu konuda büyük uğraşlar veren başta Sayın Kaymakamımız Çoşkun Doğan Bey olmak üzere; İlçe Jandarma ve Emniyet güçlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca sorunun çözümünde gösterdikleri erdemli davranış için, Bucak Aşiret mensuplarına teşekkürü borç bilirim. Bu vesile ile sulhun sağlanmasında katkı sunan herkesten Allah razı olsun. Hepsini saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
 
Kaymakam Coşkun Doğan ise, her iki tarafın göstermiş olduğu feraset ve olgunluk için taraflara teşekkür ederek şöyle dedi; “Devlet daima vatandaşının yanındadır, emrindedir. Sizin huzursuzluğunuz bizim huzursuzluğumuzdur. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Barışın sağlanması için bizleri kırmayarak göstermiş olduğunuz sağduyu ve feraset için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu konuda oldukça emek sarf eden İlçe jandarma Komutanım Üsteğmen  Halil ibrahim Yavuzkurt ve Emniyet Müdürüm Murat Dere’ye de ayrıca teşekkür ediyorum. Bizim önceliğimiz, vatandaşımızın can ve mal güvenliğidir. İlçemizin asayişi için Jandarma ve Emniyet güçlerimiz gece gündüz çalışmaktadırlar. Vatandaşımızın huzuru ve mutluluğu bizleri son derece sevindirmekte ve daha onlara hizmet etmede motive etmektedir. Bu mealde bizleri kırmayıp, olgunluk ve aklıselim ile bir problemi çözmemize imkân verdiğiniz için hepinizi canı gönülden kutluyorum.”
​​​​​
​​​​​Hamdullah IŞIK / Hilvan

Gazete AntalyaGazete Antalya