ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 14-04-2024 22:05

CHP'li başkan tutuklandı

Antalya’da 1 kişinin ölümü 10 kişinin yaralanmasına neden olan teleferik kazasıyla ilgili dönemin ANET Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı.

CHP'li başkan tutuklandı

Savcı, Kocagöz’ ü ’Tutuklanması’ talebiyle mahkeme sevketti.

MAHKEME TUTUKLADI

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği Kocagöz'ün tutuklu yargılanmasına karar verdi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Antalya'da yaşanan teleferik kazası ile ilgili soruşturma kapsamında toplanan ve tedavinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden dönemsel ANET Genel Müdürü ve son seçimlerde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz ile mevcut ANET Genel Müdürü Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan, bakım şirketi bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice 'taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma' suçundan tutuklandı. Diğer 9 şüpheli ise serbest bırakıldı.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklamanın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve teleferik kazasına ilişkin 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığını, 8'i için adli kontrol kararı verildiğini, 1 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi.

Tunç'un açıtklaması şöyle:

"Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşımızın yaralandığı ve kabinlerde mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarıldığı olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında; 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bilirkişi heyeti tarafından detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapılmış ve ön rapor hazırlanmıştır. Soruşturma kapsamında uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapor, müşteki ifadeleri ve beyanları ile şüpheli savunmaları birlikte değerlendirilmiş olup, gözaltına alınan teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 14 şüpheliden 5’i tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi de serbest bırakılmıştır. Hepimizi üzen olayla ilgili adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir."

UYSAL: TUTUKLAMA YANLIŞ

Muratpaşa'nın CHP'li Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal ise sosyal medya hesabından Kocagöz'ün tutuklanmasına tepki gösterdi.

Uysal'ın açıklaması şöyle:

"Makul olağan sevk maddesine göre tutuklama hukuken çok yanlıştır. Siyasetin hukuku etkilediğini düşünmek dahi istemiyoruz. İtiraz makamınca kararın düzeltilmesini umuyoruz… Yargı makamları ile ilgili toplumda tereddüt oluşması bütün Türkiye’nin, bütün insanların, devlet ve toplum nizamının aleyhinedir. Mesut Başkanımızın yanındayız."

ANKARA'DAN CHP HEYETİ GELİYOR

Bu arada, CHP Genel Merkezi, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına tepki olarak bir heyeti Antalya'ya gönderiyor. Gelen heyetin içerisinde milletvekilleri Ali Mahir Başarır ile Umut Akdoğan olduğu öğrenildi.

AYRINTILAR GELİYOR

Gazete AntalyaGazete Antalya