EĞİTİM
Giriş Tarihi : 04-10-2023 01:23

Çocuklarımıza Sporu Bir Yaşam Tarzı Olarak Benimsetmeliyiz

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Programı Değerlendirme ve 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Planlama Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti.

Çocuklarımıza Sporu Bir Yaşam Tarzı Olarak Benimsetmeliyiz

Vali Hulusi Şahin başkanlığında, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Programı Değerlendirme ve 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Planlama Toplantısı gerçekleşti. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İnsanımızı Ne Kadar İyi Yetiştirirsek Geleceğe O Kadar Umutlu Bakarız
Toplantıdaki konuşmasına en değerli kaynağımızın insan kaynağı olduğunu belirterek başlayan Vali Şahin; “Mesaimizin en az yarısını, ekonomik kaynaklarımızın da en az yarısını eğitime harcayacağız. En değerli kaynağımız insanımız. İnsanımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğe o kadar umutlu bakarız.” ifadelerini kullandı.

Gençlerimizin Sporu Bir Yaşam Tarzı Haline Getirmelerini Sağlamalıyız
Tüm çocukları spora teşvik etmemize vurgu yapan Vali Şahin konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Öncelikle tüm çocuklarımızın mutlaka sporu ve hareketli bir yaşamı hayat tarzı olarak benimsemelerini istiyoruz. Biz bu konuda biraz zayıfız. Toplum olarak bunu içselleştirmiş durumda değiliz. Çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirerek onların sporu bir yaşam tarzı haline getirmelerini sağlamalıyız.”

Geleceğin Olimpiyat Şampiyonlarını Okullarımızın İçinden Bulup Çıkarabiliriz
Genç bir nüfusa sahip olduğumuzu ve bunun da bizler için avantaj olduğunu kaydeden Vali Şahin; “Genç bir toplumuz. Milyonlarca gencimizin içinden mutlaka her spordan temayüz etmiş çocuklarımız çıkacaktır. İşte bunları ilk görecek olan, ilk fark edecek olan buradaki beden eğitimi öğretmenlerimizdir. Eğer bunu yapabilirsek geleceğin olimpiyat şampiyonlarını okullarımızın içinden bulup çıkarabiliriz.” şeklinde konuştu.
Konuşmasının sonunda öğretmenlerin en önemli paydaşları olduğuna dikkat çeken Vali Şahin, tüm güçleriyle öğretmenlerin yanlarında olduklarını ifade etti.
 
Çocuklarımıza Sporu Bir Yaşam Tarzı Olarak Benimsetmeliyiz 01
Çocuklarımıza Sporu Bir Yaşam Tarzı Olarak Benimsetmeliyiz 02
Çocuklarımıza Sporu Bir Yaşam Tarzı Olarak Benimsetmeliyiz 03
Çocuklarımıza Sporu Bir Yaşam Tarzı Olarak Benimsetmeliyiz 04

Gazete AntalyaGazete Antalya