DÜNYA
Giriş Tarihi : 12-02-2024 01:47

Gazze için acil gıda talebi: Yarın çok geç olabilir

Siyonist İsrail rejimi, Gazze'de sürdürdüğü soykırım ve katliamlarına devam ediyor. Soykırım ve katliamların 126. gününde Filistin'de Hükümet Medya Ofisi tarafından açlık ve kıtlık tehlikesine dikkat çekildi.

Gazze için acil gıda talebi: Yarın çok geç olabilir

Siyonist İsrail rejimi, Gazze'de sürdürdüğü soykırım ve katliamlarının 126. gününde vahşetine devam ediyor.

Filistin'de Hükümet Medya Ofisi tarafından yapılan basın açıklamasında Gazze'deki son duruma dair bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada Gazze'deki kıtlığın giderek artığına ilişkin tehlikeye işaret edilerek, "Gazze'nin kuzeyinde kıtlık artıyor ve bunun tehlikeli yansımalarından tamamen Amerika Birleşik Devletleri'ni ve "İsrail" işgalini sorumlu tutuyoruz" denildi.

SİYONİST REJİM, AÇLIK VAHŞETİNİN DE SEBEBİ

Siyonist İsrail işgali altındaki soykırım, katliam ve kıtlıkla ilgili Amerika Birleşik Devletlerinin sorumlu tutulduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Hükümet Medya Ofisi: Kuzey Gazze Valiliği'nde vatandaşlarının yediği un, pirinç, gıda tahıl ve hayvan yemleri ve besin maddelerinin tükenmesinin ardından artan kıtlığın sorumlusu olarak Amerika Birleşik Devletleri'ni, “İsrail” işgalini ve uluslararası toplumu tamamen sorumlu tutuyoruz.

Hükümet Medya Ofisi: İşgalin tam Amerikan desteğiyle işlediği bu kirli suça karşı tüm dünya ülkeleri ahlaki ve insani bir sorumlulukla karşı karşıyadır ve tüm dünya ülkeleri, Gazze'nin kuzeyinde ve eteklerinde yarım milyondan fazla insan var, insanların canına mal olabilecek bu suçu kınamak ve kaldırmak zorundadır.

Derhal ve acilen, kıtlık ve etkileri atlatılana kadar Kuzey Gazze Valiliği'ne günde 1.000 TIR'ın girmesini talep ediyoruz, bu yapılmazsa gerçek bir insani felaketle karşı karşıyayız."

SOYKIRIM VE KATLİAM 126. GÜNÜNDE

Siyonist işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik vahşi soykırımının 126. gününde 107 kişinin şehit edildiğine dair basın açıklamasında şuana kadar 27 bin 947 kişinin şehit edildiği kaydedildi.

Filistin'de Hükümet Medya Ofisi şehit sayısıyla ilgili de şu açıklamayı yaptı:

"İsrail işgali Gazze Şeridi'nde son 24 saatte ailelere yönelik 13 katliam gerçekleştirdi, 107 şehit ve 142 insan yaralandı.

Çok sayıda yaralı hâlâ enkaz altında ve yollarda bulunuyor, ambulans ve sivil savunma ekipleri ise onlara ulaşamıyor.

İsrail saldırganlığının bilançosu geçen Ekim ayının 7'sinden bu yana 27947 Şehit ve 67459 yaralıya yükseldi, bunların yaklaşık %80'i çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşturmaktadır."

Gazete AntalyaGazete Antalya