YEREL YÖNETİM
Giriş Tarihi : 06-10-2023 22:15

Güneş Mahallesi Cami Projesi hızla devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından Ağustos ayında temeli atılan Güneş Mahallesi Cami projesi, hızla ilerliyor. 30 milyonun TL üzerinde bir yatırımla hayat bulacak projenin yoğun bir çalışma temposuyla mart ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Güneş Mahallesi Cami Projesi hızla devam ediyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kente kazandırdığı projelere her geçen gün bir yenisi daha ekliyor. Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni çözüme ulaştırarak büyük bir mağduriyeti ortadan kaldıran Başkan Böcek, proje kapsamında bölgeye yeni bir cami kazandırıyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında temeli atılan Güneş Mahallesi Cami Projesi hızla ilerliyor. 27724 ada 7 parsel üzerine inşa edilen proje toplamda 2 bin 152 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Cami, 1000 metrekarelik toplam inşaat alanına sahip. Cami projesinin mart ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

TOPLAMDA 825 KİŞİYE HİZEMTE VEREBİLECEK
Güneş Mahallesi Cami Projesi zemin katında, wc, morg, gasilhane, abdesthane ve taziye salonu gibi bölümler yer alıyor. Birinci katta ise son cemaat yeri, imam odası ve harim bulunuyor. Projede ayrıca, ikinci katta bayan mahfili fonksiyonlarına yer verildi. Cami projesinde 940 metrekarelik yeşil alan, 615 metrekarelik sert zemin, şadırvan, iki minare yer alıyor. Harim bölümü 508 kişi, son cemaat yeri 117 kişi, bayan mahfili bölümü 200 kişi olmak üzere caminin toplam kapasitesi 825 kişi olacak.
Gazete AntalyaGazete Antalya