POLİTİKA
Giriş Tarihi : 11-03-2024 19:08

“Hak Ettiğiniz Yaşam Bu Değil”

Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ersan Bilgin, seçim çalışmaları kapsamında Aksu, Serik, Gündoğmuş ve Manavgat’ta esnaf ziyareti gerçekleştirdi. “Hak Ettiğiniz Yaşam Bu Değil” vurgusunu yapan Bilgin, Antalya’nın başta esnaflar olmak gençlerin ve işsizlikle ilgili problemleri bildiklerini ve yakinen takip ettiklerini söyledi.

“Hak Ettiğiniz Yaşam Bu Değil”

31 Mart seçimlerinin Antalya adına bir milat olacağını belirten Bilgin, “Milli Görüş belediyeciliğinin gerekliliği olan başkanlık kapısını kaldırıp hiçbir vatandaşımız başkana ulaşamadım, derdimi anlatamadım gibi ifadeler kullanamayacaktır. Rüşvet, adamcılık, yandaşa ihale vermek gibi kavramlarla halkımızın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Değerli Antalyalı vatandaşlarım Hak Ettiğiniz Yaşam bu değil hep birlikte başaracağız dua ve desteklerinize talibim” dedi.

Bilgin,  “Adaylarda tabiri yerindeyse ‘Milli görüşçüyüm’ modası başladı. Gerek iktidarın adayı gerekse Yeniden Refah Partisi’nin adayı ve Saadet Partisi olarak biz milli görüşçü olduğumuzu ifade ediyoruz. Anlam vermekte zorlanıyorum. Milli Görüşçülük ‘ben milli görüşçüyüm’ demeyle olacak bir şey değil. Kurucu lideri rahmetli Erbakan hocamız. Rahmetli Erbakan hocamız 27 Şubat 2011’de Saadet Partisi Genel Başkanı olarak vefat etmiş bir isim. Son nefesine kadar Saadet Partisi’ni büyütebilmek için gayret göstermiş bir lider. Cümlesi; ‘Kim ki Saadet Partisi dışında ben milli görüşçüyüm derse palyaçodur’ cümlesi bugün kayıtlarda duruyor. Seçim çok garip; 2004-2009’lu seçimlerde ‘milli görüş gömleğimizi çıkarttık’ diye insanlardan oy topluyorlardı. Hocamız vefat ederek bu insanlara cevap verme durumu kalmayınca 2004-2009’de milli görüşçü olduğundan utananlar, bugün ‘milli görüşçüyüm’ diyerek prim yapmaya çalışıyorlar. Herkesi izana davet ediyorum, gerek yok böyle şeylere. Belediye koltuğunda oturabilmek için istismar etmenin gereği yok. Milli görüşün temsilcisi Saadet Partisi’dir, lideri Necmettin Erbakan Hoca’dır. Necmettin Erbakan; Saadet Partisi’nin kurucu ve vefat ettiği tarihe kadar genel başkanı olan bir isimdir. Acaba bugün ‘milli görüşçüyüm’ diye ortada dolaşanlar o dönem neredelerdi? Erbakan Hoca kayıp trilyon davasında yargılanırken bu arkadaşlar neredelerdi? Erbakan Hoca’nın kapısına polis dayandığında bugünkü gibi ‘ben milli görüşçüyüm’ diye bağırabiliyor muydunuz?” ifadelerini kullandı.

Adaletin önemine vurgu yaparak belediye kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğini ve çalışanlara emeklerinin karşılığını gerçek manada verilmesinin önemli olduğunu ifade eden Bilgin, “Açıkça ifade etmeliyim ki kendi çalışanlarının sıkıntısını kaldırmayan bir belediye kendi memleketinden de sıkıntıyı kaldıramaz, problemlerini çözemez. Bundan dolayıdır ki belediye başkanı olduğumuz takdirde çalışanımızı enflasyona asla ezdirmeyeceğiz. Bunun buradan müjdesini vermek isterim.” ifadelerini kullandı.
Bilgin, ‘Maaş artışları yeterli düzeyde yapılmadığı için işçilerimizin maaşları enflasyonun altında kalmıştır. İktidar Belediyesi Belediye İş Sendikası üyelerine kendi sendikaları olan hâk iş sendikasına geçmedikleri için dolaylı yönden mobbinge de uğratmıştır. Biz bu adaletsizliğe son vereceğiz. Belediye İş Sendikası üyesi kadrolu işçiler emek ve alınteri olan gerçek ve hak ettiği maaşları hemen alacaklar’’ dedi.

Belediye, işçi ve sendikanın uyum içerisinde olacağını ve çalışanın hakkını üstün tutarak karar vereceklerini dile getiren Bilgin, ‘’Belediyemiz bünyesinde çalışan işçiler ve bağlı oldukları sendika ile sürekli istişare ve işbirliği içinde olacağız. Bizim öncelikli anlayışımız sürdürülebilir bir yönetimdir. Tüm kararlarımızı ortak akılla ve birlikte çözümü gaye edinerek alacağız’’ diye konuştu.

Gazete AntalyaGazete Antalya