POLİTİKA
Giriş Tarihi : 31-03-2024 20:28

'Seçmen Türkiye'de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşuyor. Özel, “Bugün seçmen iktidarın orantısız gücünü yerelden dengelemeye karar verdi” dedi. Özel, CHP’nin yerelde büyük bir başarı elde ettiğini söyledi.

'Seçmen Türkiye'de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi'

2024 yerel seçim sonuçlarında partisi büyük bir başarı elde ederek birinci parti olan; CHP Genel Başkan Özgür Özel, açıklamalarda bulunuyor. Parti genel merkezinde kameraların karşına geçen CHP lideri Özel, yaptığı açıklamada "Bugün seçmen Türkiye'de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi. Türkiye'nin fotoğrafını değiştirmeye karar verdi" dedi.

CHP lideri Özel'in açıklamaları şöyle;

"Bizleri izleyen herkes iyi akşamlar diliyorum. Oylarıyla demokrasimize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Adaylardan önce aday adaylarımıza, aday gösterilmediği halde partisini terk etmeyenlere, bu örgütün isimsiz kahramanlarına, bütün parti emekçilerine teşekkür ediyorum.

Bugün seçmenlerimiz çok önemli bir karar almıştır. Bugün seçmen yeni bir yönetim anlayışının kurulmasına karar verdi. CHP ve milletimizle kurduğumuz Türkiye İttifakı bu seçimlerde tarihi bir sonuç elde etmiştir.

Yok sayılanlar bugün ülkeyi yönetenlere açık bir mesaj vermiştir. Bu mesaj benim okumamla şu şekildedir; Biz devletimizi hukuk devleti olarak kalmasını istiyoruz. Biz bütün renkleriyle Türkiye Cumhuriyeti'yiz.

 
Bilinmesini isterim ki bu galibiyetin bir kaybedeni yoktur. Başarımız kimsenin hezimeti olmayacaktır. Bugün hangi partiye oy vermişse vermiş olsun kimsenin kaybetmiş gibi hissetmesini istemiyoruz.

Bir özel teşekkürü CHP'yi 2019 yılında AK Parti'den alan İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Mersin ve Antalya belediye başkanlarına etmek isterim."

Gazete AntalyaGazete Antalya