GÜNDEM
Giriş Tarihi : 13-04-2024 15:03

Teleferik, "Türkiye'nin en ucuzu" olarak tanıtılmıştı

Dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, açılış töreninde bilet parasının da projesinin maliyetinin de "oldukça ekonomik" olduğunu vurgulamıştı

Teleferik,

Antalya'da yaşanan teleferik faciasıyla ilgili gelişmeler devam ediyor. 2017 yılında açılan teleferik ''Türkiye'nin en ucuz teleferiği'' olarak tanıtılmıştı. Resmî açılış törenine dönemin Başbakanı Binali Yıldırım da katılmıştı.

Antalya Tünektepe'de yaşanan teleferik faciasının ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor. Dün yaşanan olayda teleferik direklerinden bir tanesi bilinmeyen bir sebeple devrildi. Devrilmenin etkisiyle bir kabin direğe çarpıp yere düştü. Kazada, Memiş Enes Gümüş (54) adlı bir vatandaş hayatını kaybetti. 16 kabinde 128 vatandaşın tahliyesini tamamlanırken, 8 kabinde 43 vatandaşın tahliye işlemleri devam ediyor.

Teleferiğin açılışı, haber ajanslarında ''Türkiye'nin en ucuz teleferiği Antalya'da hizmete açıldı'' başlığıyla yer almıştı.

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, resmî açılış töreninden önce teleferik projesiyle ilgili "Türkiye’nin en ucuz teleferik taşıma ücretidir. 260 bin peyzaj, toplam bütçe 14 milyon 694 bin 818 TL oldu. Oldukça ekonomik bir rakama gerçekleşti” ifadelerini kullanmıştı. Resmî açılış törenine dönemin Başbakanı Binali Yıldırım da katılmıştı.

Türel'in teleferikle ilgili sözleri şu şekildeydi:

''Bizim teleferiğimiz yaklaşık 1706 metre uzunluğunda, 3 bin 604 metre kablo uzunluğu var. 36 kabini var. Hepsi 8 kişi kapasiteli. Saatte 1200 kişi taşıyabiliyor. 9 dakikalık süre içinde 605 rakıma Tünektepe’ye ulaşılabiliyor. Bugün itibariyle deneme sürüşleri tamamlandı. Antalyalıların hizmetine açılıyor. Resmi açılışı önümüzdeki hafta Başbakanımızın katılımıyla olacak. O açılışa kadar Antalyalıları ücretsiz taşıyacağız. Açılışın ardından ücretli olacak. Bir kişi 15 TL, 2 kişi 20 TL olarak düzenlendi. Türkiye’nin en ucuz teleferik taşıma ücretidir. 260 bin peyzaj, toplam bütçe 14 milyon 694 bin 818 TL oldu. Oldukça ekonomik bir rakama gerçekleşti”

"Bu hizmete de hava yolları yaptı derler ama biz yaptık"

“Köprülü kavşak yaptığım zaman ‘Karayolları yaptı’ diyenler bu hizmete de hava yolları yaptı diye bir yaklaşım ile karşı karşıya kalabilirim. Önemli olan bu hizmetlerin bizim dönemimizde gerçekleşmesidir."

Gazete AntalyaGazete Antalya