ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 13-04-2024 02:17

Teleferikte mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor

Kaza nedeniyle havadaki kabinlerde mahsur kalanları, gece görüşlü helikopterlerin yardımıyla kurtarma çalışmaları sürüyor

Teleferikte mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde kaza nedeniyle kabinlerde mahsur kalanlar için kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

"98 kişi kurtarıldı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teleferik kazasında 15 kabindeki 98 kişinin kurtarıldığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından  mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmaktadır. Gece arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırmak için bölgeye aydınlatma ekipmanları sevk edilmiştir. Bölgeye AFAD, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden toplam; 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç, 6 ambulans ile drone görevlendirilmiştir. Kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimiz tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir"  ifadelerini kullandı.

Konyaaltı ilçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait teleferiğin direklerinden biri yerinden koparak kabine çarptı. Kabinin tabanının kopmasıyla içerisinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü. Kazada kabinde bulunanlardan Memiş Gümüş yaşamını yitirirken 7 kişi de yaralandı. Yaralılara ilk müdahalenin sağlık ekiplerince gerçekleştirildiği ve helikopterle hastaneye sevk edildikleri bildirildi. Teleferik kabinlerinde mahsur kalan 184 kişi için kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Gece uçuş kabiliyetine sahip jandarma helikopterinin mahsur kalan vatandaşları kurtarma görüntülerine ulaştı. Helikopterle kurtarılan vatandaşlar ise önce sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Ekipler tarafından kurtarılan vatandaşlardan İbrahim Yusuf Yüksel, teleferiğe 7 kişilik ailesiyle bindiğini belirterek, "Bir anda teleferik durdu, mahsur kaldık, hiç böyle bir şey olacağını tahmin etmedik. Ekipler gelip bizi kurtardı. Helikopterle karaya indik. Çok şükür iyiyiz, bir sıkıntımız yok." diye konuştu.

Gazete AntalyaGazete Antalya