EKONOMİ
Giriş Tarihi : 04-04-2024 02:21

TÜİK açıkladı: Enflasyon yine arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaştı. Söz konusu verilere göre Mart ayında enflasyon yine yükseldi.

TÜİK açıkladı: Enflasyon yine arttı

Türkiye İstatistik kurumu Mart ayı enflasyon verilerini yayımladı.

Söz konusu verilere göre Mart ayında enflasyon aylık bazda 3,16 artarak yıllık 68,50 oldu.

Yayımlanan verilere göre enflasyon bir önceki aya göre yüzde 3,16, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 15,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,50, on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 57,50 oldu

EN ÇOK FİYAT ARTIŞI EĞİTİM'DE OLDU

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 50,10 ile giyim ve ayakkabı olurken, en yüksek artış ise yüzde 104,07 ile eğitimde gerçekleşti.

AYLIK BAZDA DA EN ÇOK FİYAT ARTIŞI EĞİTİMDE

Ana harcama grupları arasında mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 ile alkollü içecekler ve tütün en az artan grup olurken, yüzde 13,08 ile eğitim en yüksek artan grup oldu.

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç enflasyon mart ayında bir önceki aya göre yüzde 3,14, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 14,86, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,89 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 62,61 olarak gerçekleşti.

ENFLASYON ARTIŞI SÜRECEK

Mart ayı enflasyon verileri, fiyat artışlarının hız kesmeden devam ettiğini gösteriyor. Yıllık enflasyonun yüzde 68,50'ye yükselmesi, son 24 yılın en yüksek seviyesini temsil ediyor. Bu durum, vatandaşların alım gücünü önemli ölçüde düşürüyor ve hayat pahalılığını artırıyor.

Hükümetin enflasyonu düşürmek için aldığı önlemlerin şu ana kadar yetersiz kaldığı görülüyor. Enflasyondaki yükselişin önümüzdeki aylarda da devam etmesi bekleniyor.

 

Gazete AntalyaGazete Antalya