BÖLGE
Giriş Tarihi : 07-03-2024 00:50

Türkiye Yüzyılı Kadınlarımızın Omzunda Yükselecektir

Vali Hulusi Şahin, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneline katıldı.

Türkiye Yüzyılı Kadınlarımızın Omzunda Yükselecektir

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ‘Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli’ Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin'in katılımı ile gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa ayrıca Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen ile girişimci kadınlar ve öğrenciler katıldı.


Vali Şahin ve beraberindeki heyet, panel öncesi fuaye alanında kadın girişimcilerin el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği stantları inceledi.


Bizim Toplumumuz Kadın Erkek Ayrımı Yapmaz
Panel açılışında Türk Milleti olarak kadınlara çok değer ve önem veren bir toplum olduğumuzu ifade eden Vali Hulusi Şahin; “Bizler Türk toplumu olarak kadınlara çok değer ve önem veren bir toplumuz. Bizim toplumumuz kadın-erkek ayrımı yapmaz. Bizim kadınlarımız toplumun yükünü sırtlar, ülkeye büyük vizyon sunar ve ihtiyaç olduğu her yerde ben varım der. Millî mücadelenin yükünü de kalkınma mücadelemizin yükünü de kadınlarımız sırtladı. Türkiye Yüzyılı da kadınlarımızın omzunda yükselecektir.” şeklinde konuştu.


Annelik En Büyük Makam
Türkiye’de kadınları iş hayatına atılmasının önündeki en büyük engellerinden birisinin de kreş-gündüz bakım evi konusu olduğuna dikkat çeken Vali Şahin; “Hedefimiz kadınlarımızın anne olmasının önündeki engelleri kaldırmak. En büyük makam annelik. Kadınlarımız hem anne hem de iş hayatına dâhil olmalılar. Kurumlar fiziki şartlar çerçevesinde kendi içlerinde kreş ve gündüz bakım evlerini oluşturmalı. Biz bunu başaracak potansiyele sahibiz. Kamu kuruluşlarında fiziki imkânları geliştirmenin arayışı içindeyiz. Geleceğin müreffeh Türkiye’sinde buluşmak üzere bu etkinliği düzenleyen kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Konuşmaların ardından Vali Hulusi Şahin, Antalya’da alanlarında başarılı olan Diclehan Özbay, Mukaddes Aksoy, Neziha Koçak Ünal, Binnur Toysal Yiğitbaşı ve Yaşar Bilgiç’e plaket verdi.

Gazete AntalyaGazete Antalya