GÜNDEM
Giriş Tarihi : 18-03-2024 16:35

Vali Şahin’den 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü mesajı

Antalya Valisi Hulusi Şahin Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolasıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Şahin’den 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü mesajı

Antalya Valisi Hulusi Şahin Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolasıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Şahin mesajında; "Bugün, şanlı tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü vesilesiyle aziz vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi milletçe bir kere daha rahmetle hatırlamanın, tarihimizle bütünleşmenin onurunu yaşıyoruz.
Çanakkale, baştan sona destanlarla dolu şanlı tarihimizin en manidar, en parlak, en değerli sayfalarından biri, birincisi… Seddülbahir’de, Arıburnu’nda, Anafartalar’da her anı, her dakikası, her günü ayrı bir destandır. Merhum şairimiz Orhan Şaik Gökyay bu destanı şöyle özetlemiştir: “Tarihin dilinden düşmez bu destan, Nehirler gazidir, dağlar kahraman, Her taşı yakut olan bu vatan, Can verme sırrına erenlerindir.
Bizleri bin yıldır bu toprakların sahibi yapan bu sırdır. Ecdadımızın, bu sırra vakıf olarak mücadele eden şehitlerimizin emaneti, bizlere mirası olan bu topraklarda, sonsuza kadar hür yaşamaya, yeni destanlar yazmaya devam edeceğiz.
Bu duygularla; başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere, can verme sırrına eren bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden bütün gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz. Ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesinde yatan bütün şehitlerimize selam olsun. Ruhları şâd olsun. Bizlere de onların emanetine sahip çıkmak, hatıralarını layıkıyla yaşatmak nasip olsun."

Gazete AntalyaGazete Antalya