İzmir'de şiddetli deprem!

İzmir'de 6.6 şiddetinde deprem meydana geldi.

TÜRKİYE - 30-10-2020 14:56 495 kez okundu.

İzmir'de şiddetli deprem!
Deprem İstanbul, İzmir ve çevre illerden hissedildi. Ege Denizi'nin 17.26 km açıklarında yaşanan deprem, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Yalova'da da hissedildi.

İçişleri Bakanı Soylu, Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkıldığı ihbarı geldiğini bildirdi. Depremde 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralı sayısının 419'a yükseldiğini duyuran AFAD, 12 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

DEPREM SONRASI DENİZ SUYU ÇEKİLDİ
Meydana gelen deprem sonrası İzmir Valisi Köşger, Bayraklı ve Bornava ilçelerinde yıkıntılar olduğunu açıkladı.
İzmir'de deprem sonrası çekilen deniz suyu bir süre sonra tekrar yükseldi. Deniz seviyesinin yükselmesi sonucu bazı cadde ve sokaklar su altında kaldı.

6 KİŞİ CANLI ÇIKARILDI
Bayraklı ilçesinde yıkılan 7 katlı binanın enkazından 6 kişi canlı olarak kurtarıldı. 2 arkadaşın kavuşma anı canlı yayında kameralara yansıdı. Binanın enkazından kaç kişinin olduğu bilinmiyor.

İZMİR VALİSİ: 70 VATANDAŞIMIZI ENKAZDAN ÇIKARDIK
İzmir Valisi Selim Köşger, depremle ilgili son durumu TRT Haber'e yaptığı açıklamasında "70 vatandaşımızı enkazdan çıkardık" dedi.
Vali Köşger'in açıklamasından satır başları şu şekilde:
"Şu an için kan anonsu vs. ihtiyacı yok. İlerleyen vakitlerde olursa duyururuz. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Gereksiz yere trafiğe çıkarak yolları tıkamasınlar. Panik yapmadan sakin olmalarını rica ediyorum. Ekiplerimizin ulaşmadığı bir bina yok şu anda. Çevre güvenliği alındı ekiplerimiz tüm binalara ulaştı. Ağır hasarlı binalarımız var. Bütün binalara AFAD ekipleri ulaştı çalışmaya başladılar. Gereken tüm tedbirleri aldık. Zaruri ihtiyacı olmayan vatandaşlarımız dışarı çıkmasınlar. Ekiplerin ulaşımda sıkıntı yaşamaması için vatandaşlarımız uygun yerlerde beklesin. Şu ana kadar 70 civarında vatandaşımızı enkazlardan çıkardık"
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
YSK açıkladı: Seçimde hangi durumlarda oy geçersiz sayılacak?

YSK açıkladı: Seçimde hangi durumlarda oy geçersiz sayılacak?

30-03-2024 - TÜRKİYE

Arınç'tan hadsiz Filistin hezeyanı

Arınç'tan hadsiz Filistin hezeyanı

09-10-2023 - TÜRKİYE