Tehlike saçıyor

Muratpaşa ilçesi, Çaybaşı Mahallesi 1361 sokakta bulunan metruk binalar tehlike saçıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, binaların uyuşturucu bağımlıları ve evsizler tarafından kullanılmasından dolayı tedirgin olduklarını belirtti.

ASAYİŞ - 05-02-2020 00:51 638 kez okundu.

Tehlike saçıyor

Vatandaşlar tedirgin
Antalya’nın göz bebeği Muratpaşa’da metruk bina sıkıntıları bitmek bilmiyor. Çaybaşı Mahallesi’nin kuzey ucunun, Meydan Kavağı Mahallesi ile birleştiği noktada yer alan metruk binalarda sıkıntı oluşturan yapılar arasında yer alıyor. Uyuşturu bağımlıların ve evsizlerin mekanı olan metruk binalar ayrıca çöp dökme noktası haline gelmesiyle de kötü görüntü oluşturuyor.   Metruk binanın çevresinde gerekli tedbirlerin alınmadığını belirten 1361 sokak sakinleri, yaşanan tabloya ilçe belediyesinin ve ilgili kurumların kayıtsız kalmasından yakındılar. Yaklaşık 4 yıldır binaların metruk şekilde durduğunu ifade eden vatandaşlar, “Burası uyuşturucu bağımlılarının ve evsizlerin uğrak yeri haline geldi. Binaların içinde enjektörleri görmek mümkün. Ayrıca bina içinde yakılan ateşlerin bıraktığı kötü görüntüler de cabası. Bir ara bu binalarda yangın da çıktı. İtfaiye zamanında yetişmeseydi bizlerin de evleri zarar görebilirdi” açıklamasında bulundular.

Özellikle yaz mevsiminde tedirginliklerinin en üst seviyeye çıktığını kaydeden çevre sakinleri, “Sokağımızda herkes aile. İnsanların eşi ve çocukları okula gidiyor, gece işten geliyor ve bu yapılar bizleri tedirgin ediyor. Çünkü içine kimin girip çıktığı belli değil. Özellikle yaz aylarında evsizler, uyuşturucu bağımlıları burayı kullanıyor. Bazen geç saatlerde ana yola yakın olmasından dolayı alkollü kişilerin araçlarını durdurup burada tuvalet ihtiyaçlarını da karşıladıklarını gördük. Balkona çıkamaz olduk. Ya burası yıkılsın ya da buraya bekçi koysunlar. Okula giden çocuklarımız gece vakti evlerden çıkıyorlar. Yine kızlarımız ve eşlerimiz için de aynı durum geçerli. Evlerimize korkuyla gidip geliyoruz” dediler.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CHP'li başkan tutuklandı

CHP'li başkan tutuklandı

14-04-2024 - ASAYİŞ

Antalya'da can alan teleferik faciasından görüntüler

Antalya'da can alan teleferik faciasından görüntüler

13-04-2024 - ASAYİŞ