Trafikte korkutan tablo

Sigortacı Bayram Gökce, sigortasız araçların trafikte tehlike oluşturduğunu söyledi.

ASAYİŞ - 28-01-2020 03:03 631 kez okundu.

Trafikte korkutan tablo

 

Antalya’nın trafiğe kayıtlı motorlu taşıtlar sıralamasında üst sıralarda yer aldığını ifade eden Gökce, artan taşıt sayısına rağmen sigorta yaptıranların oranında düşüş yaşandığını belirtti.  Gökce, Antalya’nın Türkiye’de en fazla sigortasız aracın bulunduğu şehirler sıralamasında ilk sıralarda yer aldığını açıkladı.

Sayı giderek artıyor
Antalya’nın Türkiye’de en çok motorlu taşıtlar bulunduran iller sıralamasında İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından 4’üncü sırada yer aldığını hatırlatan Gökce, “İlimizdeki araç sayısı her geçen yıl artış gösteriyor. Araç sayısı artarken sigortalı araç sayısı giderek düşüyor. Ülke genelinde de aynı durum söz konusu. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi verilerine göre; 23,1 milyon aracın 7,6 milyonu sigortasız, Araç adedi en yüksek 10 ilin sigortasızlık oranı dağılımı incelendiğinde Antalya ilk sıralarda yer alıyor. Türkiye’de en fazla araç sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Konya, Adana, Mersin, Manisa ve Gaziantep’te bulunuyor. En fazla sigortasız aracın bulunduğu şehir yüzde 34.36 ile Manisa. Bu şehri yüzde 28.35 ile Gaziantep, yüzde 27.92 ile Konya, yüzde 25.32 ile Adana, yüzde 24.45 ile Mersin ve yüzde 23.94 ile Antalya takip ediyor. Kentimizdeki sigortasız araç sayısı 250 binin üzerine çıkmış durumda ve bu sayılar çok ciddi sonuçlar ortaya koyuyor” dedi.

Sigortalı araç sayısını artıracak çalışmaların önemli olduğuna işaret eden Gökce, “Burada hem devlete hem de sigorta şirketlerine iş düşüyor. Devlet birçok sektörde yaptığı gibi vergilendirme konusunda sigorta şirketlerine yardımcı olabilirse sigorta şirketleri de fiyatlarını uygun tutacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta sigortasız bir aracın neden olacağı ya da karışacağı bir trafik kazası büyük sıkıntılara neden oluyor. Kentimizde yaşanan trafik kazası sayısı azımsanamayacak ölçülerde. Yani trafik sigortasının önemi bu nedenle daha da öne çıkıyor. Yapılacak düzenlemelerle ve gidelecek uygulamalarla araç sahiplerinin sigorta yaptırması teşvik edilmeli” açıklamasında bulundu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CHP'li başkan tutuklandı

CHP'li başkan tutuklandı

14-04-2024 - ASAYİŞ

Antalya'da can alan teleferik faciasından görüntüler

Antalya'da can alan teleferik faciasından görüntüler

13-04-2024 - ASAYİŞ