GÜNDEM
Giriş Tarihi : 29-08-2019 21:54

Folklor Festivali'nde üzücü olay

Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bu yıl 5’ncisini düzenlediği Uluslararası Folklor Festivali start alırken, komşu ülke Azerbaycan'ın Folklar Ekibi'nin konaklama eziyeti yaşadığı iddia edildi. 4 gün sürecek olan festival için Antalya'ya gelen Azerbaycan ekibinin otel yerine Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde konaklamak zorunda bırakıldığı öne sürüldü.

Folklor Festivali'nde üzücü olay

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği ve dünyanın dört bir yanından gelen folklor ekiplerinin katıldığı 5. Uluslararası Folklor Festivali’nin açılışı Mehmet Akif Caddesi’nde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kortej yürüyüşüne,  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ‘de bürokratlarıyla birlikte katıldı. Kortej yürüyüşünün ardından, Özdilek AVM önünde gerçekleştirilen gösterilerin ardından, festivalin açılış töreni de Dokumapark’ta yapıldı.

Festival görkemli başlasa da geri planda yaşandığı öne sürülen konaklama krizi kafaları karıştırdı. Edinilen bilgiye göre Antalya'ya belirlenen tarihten 1 gün önce gelen Azerbaycan ekibinin kalacakları yer ayarlanamadığı için kentimizde yüzlerce otel ve pansiyon olmasına karşın Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde konaklatıldı.  Kültür Merkezi'nin çeşitli noktalarında 1 gece konaklayan Azerbaycanlı vatandaşların yerlerde ve koltuklarda sabahladıkları iddia edildi.

Haber: Murat Şentürk

Gazete AntalyaGazete Antalya