DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 30-08-2019 23:00

Nereye gidiyoruz?

Bana göre birkaç farklı bakış açısıyla son günlere bir göz atalım. İnsanlar katledilirken telefondan öldürülme anını tüm detayıyla çekerek sosyal medyaya servis etmek? Özellikle hayati anlamda yardıma ihtiyacı olan birisine, yardım etmek yerine sosyal medyaya servis etmek adına olayı kameraya almak, o cinayete ortak olmaktır. Bu olayı servis ederek kimlere hizmet edildiğini araştırıp birde o açıdan olayın üstüne gitmek gerekir.

Hayvan hakları yasası çıkacağı zamana yakın bacakları kesilmiş köpeği ve birçok zehirlenmiş köpeği bulup resmini veya videosunu çekerek sosyal medyaya servis eden zihniyetle, bir insanın kavga ve bıçaklanma anını videoya alarak servis eden kişi veya kişiler aynı odağa mı hizmet etmektedir? Bunlar acaba bir yerden mi hareket organizasyonu ile örgütlenmektedir araştırılmalıdır diye düşünüyorum.
Kadın erkek ayrımcılığı olmasın diye dünyayı ayağa kaldıran ve bunun için bilim adamı ibaresini bilim insanı diye tüm dünyaya dayatan zihniyete ne oldu da cinayetlere gelince kadın cinayeti diye özellikle ayrım yaparak vurgulama ihtiyacı duymaktadırlar. Bütün insanların canı aynı derecede değerlidir. Mazlumun kadını erkeği olmayacağı gibi caninin de kadını erkeği olamaz. Suç suçtur, cezası işleyenin cinsiyetine göre değişmeyeceği için cinayetlerdeki bu ayrım kasti mi yapılmaktadır?
Herkesin eline birer cep telefonu adıyla kamera vererek toplumdaki bütün olumsuzlukları adeta normalleştirecek şekilde servis edilmesine müsaade edilerek toplum mühendisleri bu toplumu nereye doğru evirip çevirmek istemektedirler?
Son olaylar Milli Eğitimimize, acaba derse girmeyeceklere (müdür-müdür yardımcısı) dolgu dersi olarak kullanılma yerine, can kurtarma odaklı İlk yardım dersine ne kadar çok ihtiyacımızın olduğunu herhalde anlatmıştır. Yeni müfredatta yedi çeşit kahve pişirmeyi ders olarak koyma ihtiyacı kadar, ilk yardımı yılda bir iki ders işlenen sağlık dersinin içinden çıkarmak ve özenle öğretmek gerektiği inşallah anlaşılmıştır. Kamerayla olayı sosyal medyaya aktarmaktan daha önemli diye, ilk yardım bilgisinin önemini anlayıp toplumumuza anlatmamız gerektiğini idrak edebilecek miyiz? Yoksa bunların hepsi toplumu bir tarafa kanalize etmenin gerekliliklerinden de biz mi anlamıyoruz? Eğer anlamadığımız için, işe çomak sokuyor görüntüsü veriyorsak özür dilemesini de biliriz.
Bu günkü toplumumuzun içinde bulunduğu cinnet haline nasıl gelindiği iyice araştırılıp sonucuna göre çözüm üretilmelidir. Sistem ve fertlerin sorumlulukları veya toplumu bu hale getiren yasal zemin varsa bunlar içtenlikle araştırılarak doğru sonuca varılmalıdır. İdarecilik günü kurtarıcı tedbirler almak yerine kişilerin dünya ve ahiretini düşünerek iş üretmeyi gerektirir.  Oysaki insanlık için huzur ve mutluluğun kaynağı olan İnancından uzaklaşan, bir toplumun görüntüsünü mü çiziyoruz acaba?
NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA