DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ali YILMAZ
Ali YILMAZ
Giriş Tarihi : 02-08-2021 02:09

Bırakın Rahat Çalışsınlar!..

- Sel, yangın ve deprem gibi felaketler olduğunda: O bölgeye, ister iktidardan olsun ister muhalefetten siyasetçilerin gitmesi tamamen oy kaygısıyla diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum, Dayı?
-Ne yapsınlar, Yeğenim? Bizim kültürümüzden kaynaklanan bir durumdur. Gitmeseler; “en zor günümüzde bile gelmediler, ne yüzle gelip oy istiyorlar” diyecekler. Gitse, “oy avcılığı…” Gitmese, “duyarsız ve ilgisiz” kalmakla suçlanacaklar. Onların işi de zor. İki arada bir derede kalıyorlar.
- Neden, İki arada bir derede kalsınlar ki, Dayı?
-Ne yaparlarsa yapsınlar, gelişen olaylar karşısında eleştirileceklerdir. Yani kabak onların kafasında patlayacaktır da ondan, Yeğen. "Biz de geldik işte buradayız" mesajı…
- Kendi cephelerinde haklı olabilirler. Lakin birkaç boşboğazın söyleyeceği söz yüzünden yapılması gereken işleri aksatıyorlar, Dayı. Bana göre yangın bölgesine gidişleri lüzumsuzdur. Ne faydaları Var? İlgili kurumlar, felaketi azaltmak veya bertaraf etmek için olay yerinde bulunuyorlar ve görevlerini ölüm pahasına fedakarca yapmaya çalışıyorlar. Gidişleri işleri aksatıyor. Tüm dikkatler siyasilerde olduğu için işler aksıyor.
- Haklısın, Yeğenim. Lakin haklı olmak bir şey ifade etmiyor. Türk siyasetinin yapılışı ve seçmenin algısı bu doğrultuda olunca gitmek gereğini duyuyorlar. Sen de lider olsan, gidersin! Cumhurbaşkanının, yardımcılarının, bakanların felaket bölgesine çalışmalar devam ederken gitmesi maalesef zararı önleme çalışmalarına sekte vuruyor. Bunu gören muhalefet liderleri de gidiyor. Hele gitmesin! İktidar, onları “dillere destan” yapar.
- Dayı, milletin canı burnunda… Hele havada helikopterle tur atılması, özel uçaklarla, lüks makam araçlarıyla konvoylarla gidilmesine vatandaş tepki gösteriyor. Madem gidecekler, daha sessiz ve mütevazı gitsinler! Hiçbir Avrupa ülkesinde yok, bu saltanat!
Devlet büyüklerinin görevi ziyaret değil ki, Dayı. Kurumları çalıştırsınlar, kurumlar arası koordinasyonu sağlasınlar.
-Görev doğru yapılır ise oy gelir, Yeğenim. Milletimiz kimin; neyi ne kadar ve niçin yaptığını görecek kadar basiretlidir. Göreceksin karar verirken bu konuları da değerlendirecektir. Felaketle ilgi çalışmalar bitince gitseler, bu daha doğru olur, kanaatindeyim.
- Ben de onu demek istedim, Dayı. Hem yerel ve merkezi kurumların ne yapıp yapmadığını kontrol eder hem de denetleneceğini bilen ilgili kurumlar daha iyi çalışır. Bu arada vatandaşın derdini de dinleyerek eksik kalan yanları tamamlatır. Muhalefet genel başkanları niye geliyor, Dayı?
- Yanan yerlerin belediye başkanları, genellikle muhalefet partilerine mensup… Antalya Büyükşehir de öyle. Parti teşkilatlarının isteği bu doğrultuda olunca gelmek durumunda kalıyorlar. Hepsi de Çalışma bitince gelseler, daha iyi olur. Yangın çalışmaları bitince gider, varsa eksikleri, ihmalleri tespit edersiniz. Ve bunu basında, mecliste gündeme getirirsiniz. Bu daha akılcı bir yöntem… Dediğim gibi, iktidarın öfkeli söylemlerinden ürküyorlar. Allah onların diline kimseyi düşürmesin.
- Dayı, parti teşkilatına mensup bazı isimler ve bazı vekiller… Sırf görüntü vermeye gidiyorlar. Manavgat’ta bir mağdur arkadaşım anlattı: “Olay yerine yakın yerde resim çektiriyor ve sosyal medyada paylaşıyorlar. Bir de orada olduklarını göstermek için parti lider ve yöneticilerini ekliyorlar ”dedi. Samimiyet mi, bu?
-"Biz de yardıma geldik " gösterisidir, Yeğen. Şov yapmayı ve şov yapanları seven bir milletiz! "Gelmedi demesinler" diye yapılan küçük bir şovdur! Yangından mağdur olanlara maddi yardım yapılması ve çeşitli yardım organizasyonları içerisinde yer alınması daha yararlı olur, düşüncesini taşıyorum. Ne yani, yangın bölgesine gidip de ne yaptınız? Bu sorunun cevabını olumlu verenleri ayrı tutmak gerekir.
-Su mu taşıdınız? Yok. “Hortum mu tuttunuz? Yok. Hendek mi açtınız? Yok. Yanan hayvanları mı kurtardınız? Yok. Sahi kalabalık yapmaktan öte, ne yaptılar, Dayı?
- Boş konuşuyorsun, Yeğenim! Ramazanda oruç tutmadığı halde, fakir evlerinin sofralarına oturup, iftar açan… Cenaze namazına ve mevlitlere katılmayı şova dönüştüren… Gıda yardımı yapıyorum diye garibanları ifşa eden… Şoförün getirdiği çizmeleri giyip bir iki çamura, toza bulanan… Ve bunları fotoğraflaştırıp, basına ve sosyal medyaya servis ettiren insanların rağbet gördüğü bir çağda yaşıyoruz.
- “Koyun can derdinde, kasap et derdinde”, Dayı. Böyle şovlar, 21.yüzyılda hâlâ puan getiriyor ki onlar da gitmek zorunda kalıyorlar.
- Bizde siyaset böyle bir şey, Yeğenim. Adem Alan Bey anlatıyor:
“20 yıl evvel, DYP'den aday olan çok dindar bir tanıdığımın; alkol komasından ölen birinin cenazesinde ön safta fotoğrafını görünce, takılmıştım da bana, "Senden politikacı olmaz" demişti.
Niye diye sorunca!
Demişti ki: "Seçmenin tavuğunu tilki götürse hemen gidip üzgünümsü hatta ağlamaklı bir yüz ifadesi takınacaksın ve yapabileceğim bir şey var mı, çok çok geçmiş olsun, vay namussuz tilki hem de yumurtlayan tavuğu mu götürmüş, çok çok geçmiş olsun, Allah daha beterinden saklasın falan diyeceksin" demişti.
Adam haklıymış.”
- Yangın, sel, deprem gibi felaketler karşısında siyaset üstü bir dayanışma gereklidir. İktidar ve muhalefete mensup yerel yönetimler, merkezi idarenin kurum ve kuruluşları ile birlikte bir can kaybı yaşanmaması için olağanüstü bir çaba gösteriyorlar.
- Yangını söndürmek için ilgili kuruluşlar iş başında, Yeğen. Yangını önlemek ve yangından zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için yoğun bir şekilde 7/24 çalışıyor. Bu konuda katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz. Bizim eleştirilerimiz yapıcı eleştirilerdir. Amacımız; “bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir.”

NELER SÖYLENDİ?
@
Ali YILMAZ

Ali YILMAZ

DİĞER YAZILARI Nereden baksan tutarsızlık… Bir zamanlar AKP içinde bir BAKAN vardı Umutlar Başka Bir Bahara Kaldı! Gaziantepli Mennan Usta! Bugün Susmak… Yeter Söz Milletindir! “Ol Mahkemenin Hükmüne Derler mi Adalet...” Muhammedi İslam’ı Arıyorum! İYİ Günler Göreceğiz Güneşli Günler “Çirkef Yatağının Ortasında Gülistanlık Olmaz” Benim Liyakatim Herkese Yeter! Baş Başa Bağlı, Baş Meşverete Bağlıdır! Güngörmüşler’ ‘İn Doğuşu Geliyor Gelmekte Olan Böcek Büyük Yara Aldı Milli birliğimizi zedeler. Halkı ayrıştırır ve ötekileştirir. ​Duyarsız Toplum Ve Kelebek Etkisi Haydi Hep Birlikte Düşünelim! Sen-Ben Bizim Oğlan Susan Toplum Ölü Toplumdur Öküz Bokunu ‘’Altın’’ diye Yutturanlar Görmezse Gözün Beni Kör Değilse Görür Beni İçene değil, içilen zehire karşı olun!.. Kimin hissesine düşerse alsın! Seçimde belirleyici parti hangisidir? ​Eski Günlerimiz Olaydı Keşke ​Övücülerin Suratına Toprak Saçınız! Ağustos Böceğinin Şarkısı Ne Olacak Memleketin Hali? Ankara Kulisleri ve İzlenimlerim Demokratik Türk Milliyetçiliği Kırık Cam Teorisi Metafizik Şiirin Üstadı: Sezai Karakoç Kurtarıcılardan Kurtulmak Sistem Seçimi ve Muhalefet Var mı Ötesi? Üç kapıdan geç de gel!.. Halep Oradaysa Arşın Burada ​Demagojiyi ve Demagogları Seviyoruz! Bu hayra alamet değil Organize İşler! -1- CAATSA ve Eyy Biden! “Havuç-Sopa” ve Hadsiz Bir Açıklama Pudra Şekeri ve Darbe! İnsanlık Onuru Her Şeyin Üstündedir Üşüyorum Uyuyanlara Ağıt Yandı Yürekler Yandı Maskeli Hırsız- Kravatlı Hırsız Okurlardan Gelenler ​Bir Hekimin Feryadı Değerli Yalnızlık! Dayı, yeni 1 TL basılmış gördün mü? Muhalifsin Sen Muhalif Kal! Dost Acı Söyler Milli Devlet ve Otorite “Güneş balçıkla sıvanmaz” Sular durulur, CHP durulmaz YEĞEN Hayata pozitif bakın Sosyal medyada deprem oldu Yiyin Efendiler Yiyin! Dayı, herkes esnaf olmuş Düttürü Leyla Bandosu! Algı Yönetimi ve Manipülasyon Antalya bu haber ile çalkalanıyor Ne demiş YEĞEN? Ümidim yok YEĞEN Millet sokağa daldı Nedir bu iş? Güç sahibi olan mülktedirler Ne olacak bu milletin hali? Sence politika nedir? Dayı ABD niçin zengin bir devlettir? Şimdi ne olacak? Başka bir TÜRKİYE yok Son Söz Milletindir... Erdemli Şehrin Yöneticisi Yeni Oluşumlar ​ Dayı "dostluk" nedir? Günaydın Dayı Rahmi Turan kuyuya bir taş attı Dipsiz Göl diye bir yer varmış Düşünseler yapmazlar YEĞEN! ​Bu mektup olayı nedir DAYI? ​Bu film izlendikçe gösterimden kalkmaz Bu işte kim kazandı "Büyük İsrail Projesi"nden Suriye ile ilgili bir kesit... Hiç olmazsa başın dik geziyorsun Türkiye'nin yaptığı 'Barış Harekatına' borçludur
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY3493
  • 2FENERBAHÇE3489
  • 3TRABZONSPOR3355
  • 4RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ3452
  • 5BEŞİKTAŞ3451
  • 6KASIMPAŞA3449
  • 7EMS YAPI SİVASSPOR3448
  • 8ÇAYKUR RİZESPOR3348
  • 9BITEXEN ANTALYASPOR3345
  • 10CORENDON ALANYASPOR3345
  • 11YUKATEL ADANA DEMİRSPOR3441
  • 12YILPORT SAMSUNSPOR3439
  • 13MKE ANKARAGÜCÜ3337
  • 14MONDİHOME KAYSERİSPOR3337
  • 15TÜMOSAN KONYASPOR3436
  • 16GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ3334
  • 17VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK3333
  • 18ATAKAŞ HATAYSPOR3433
  • 19SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL3330
  • 20İSTANBULSPOR3316
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA