DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ali YILMAZ
Ali YILMAZ
Giriş Tarihi : 08-06-2021 01:25

Bu hayra alamet değil

Dayı, Sedat Peker, biraz da mecbur kaldığından arı kovanına çomak soktu. Ve çarşı karıştı...
Neler oluyor? Ne dümenler dönüyor?
- Ne bileyim YEĞEN? Adam fazla bir detay vermiyor. Lakin damardan giriyor. Kamuoyu Pazar günlerini bekler hale geldi. Bu hayra alamet değil.
- Dayı, 7 milyona yakın takipçisi olan uluslararası hacker grubu Anonymous bile Türkçe tweet atmaya başlamış.Videolar yurtdışında ilgi ile izleniyor.
- Türkiye düşmanlarına gün doğdu desene...Bunda Peker kadar ülkeyi yönetenler de sorumlu.
- Dayı, Her gün bir konuyu tartışıyoruz. Başlıklar ve uzun seriler halinde... “Servet-Din-İslami Radikal Örgütler-Suriye-Azerbeycan-Gemicikler- Marina- Silahlar- Uyuşturucu...Otele çökme- Yolsuzluklar...Bunlar arasında Allah aşkına halkın gündemi olan ne var?
Millet geçim derdinde...At izi it izine karıştı. Kim kiminle beraber...Kim kimi öpmüş...Kim kiminle ne gibi kirli ittifaklar kurmuş belli değil. Bir gün dost olan ertesi gün kanlı bıçaklı.
- Hırsızlık yapılırken kavga çıkmaz, YEĞEN. Kavga, bölüşürken çıkar. Bu âlemde olaylar da karışıktır, kişiler de...Kimin ne olduğuna karar vermek güçleşir.
Bunları anlatırken aklıma bir fıkra geldi.
Çok güldüm:
"Sarhoş binmiş otobüse, arkadan bağırıyor:
-Hiieeeeeyyytttt!! Öndekilerin hepsi boynuzlu, ortadakiler ibne, arkadakiler de pezeveeeeeeenk…!!!!.
İzbandut gibi şoför zınk diye frene basıyor, yerinden kalmasıyla sarhoşu arka cama yapıştırıyor ve:
-Lan! şimdi bi daa söyle bakiim kimmiş boynuzlu, kimmiş ibne, kimmiş pezevenk???
-Şimdi nasıl bilebilirimki ki aabbiii…ööle bi fren yaptın ki, hepsi birbirine karıştı!!!!
İşte memleketin hali bu, Yeğen.
- Dayı, halkta beklenen bir tepki var mı?
- Che; "Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun olan kölelerdir" demiş.
- Şimdi de Sosyalist mi oldun, Dayı?
- Gelişmeler bizi bir zamanlar düşüncesine muhalif olduğumuz Che ile aynı noktada buluşturdu, Yeğen.Doğruya doğru. "Dünyada en tehlikeli şey, cehaletin örgütlenmesidir.
- Dayı, bunca hizmetler...Yazık oluyor bunca emeklere....
- Yola çıktıklarını yolda buldukların ile değiştirirsen bu sonuç kaçınılmaz, Yeğen. Otobüse yolda binenin it uğursuz olup olmadığını bilemezsin!
- Dayı, Küba'nın kominist lideri Fidel Castro'nun bir sözü var:
"Devletin imkanları kullanılarak yapılan hizmetler vatandaşa lütuf gibi sunulamaz..."
- Doğru. Biz bunları söyleyince...Şimdi komünist mi olduk? Biz hakkın ve halkın yanındayız, Yeğen.
Her söylene veya lidere kayıtsız şartsız biat ve sadakat etmek yok.
Doğru söz nereden ve kimden gelirse gelsin, kabulümüzdür. Komünist de olsa...
Özgürlüğümüze tıpkı bir Bozkurt gibi düşkünüz.
- Allah razı olsun, Dayı. Kendine iyi bak!

NELER SÖYLENDİ?
@
Ali YILMAZ

Ali YILMAZ

DİĞER YAZILARI Nereden baksan tutarsızlık… Bir zamanlar AKP içinde bir BAKAN vardı Umutlar Başka Bir Bahara Kaldı! Gaziantepli Mennan Usta! Bugün Susmak… Yeter Söz Milletindir! “Ol Mahkemenin Hükmüne Derler mi Adalet...” Muhammedi İslam’ı Arıyorum! İYİ Günler Göreceğiz Güneşli Günler “Çirkef Yatağının Ortasında Gülistanlık Olmaz” Benim Liyakatim Herkese Yeter! Baş Başa Bağlı, Baş Meşverete Bağlıdır! Güngörmüşler’ ‘İn Doğuşu Geliyor Gelmekte Olan Böcek Büyük Yara Aldı Milli birliğimizi zedeler. Halkı ayrıştırır ve ötekileştirir. ​Duyarsız Toplum Ve Kelebek Etkisi Haydi Hep Birlikte Düşünelim! Sen-Ben Bizim Oğlan Susan Toplum Ölü Toplumdur Öküz Bokunu ‘’Altın’’ diye Yutturanlar Görmezse Gözün Beni Kör Değilse Görür Beni İçene değil, içilen zehire karşı olun!.. Kimin hissesine düşerse alsın! Seçimde belirleyici parti hangisidir? ​Eski Günlerimiz Olaydı Keşke ​Övücülerin Suratına Toprak Saçınız! Ağustos Böceğinin Şarkısı Ne Olacak Memleketin Hali? Ankara Kulisleri ve İzlenimlerim Demokratik Türk Milliyetçiliği Kırık Cam Teorisi Metafizik Şiirin Üstadı: Sezai Karakoç Kurtarıcılardan Kurtulmak Bırakın Rahat Çalışsınlar!.. Sistem Seçimi ve Muhalefet Var mı Ötesi? Üç kapıdan geç de gel!.. Halep Oradaysa Arşın Burada ​Demagojiyi ve Demagogları Seviyoruz! Organize İşler! -1- CAATSA ve Eyy Biden! “Havuç-Sopa” ve Hadsiz Bir Açıklama Pudra Şekeri ve Darbe! İnsanlık Onuru Her Şeyin Üstündedir Üşüyorum Uyuyanlara Ağıt Yandı Yürekler Yandı Maskeli Hırsız- Kravatlı Hırsız Okurlardan Gelenler ​Bir Hekimin Feryadı Değerli Yalnızlık! Dayı, yeni 1 TL basılmış gördün mü? Muhalifsin Sen Muhalif Kal! Dost Acı Söyler Milli Devlet ve Otorite “Güneş balçıkla sıvanmaz” Sular durulur, CHP durulmaz YEĞEN Hayata pozitif bakın Sosyal medyada deprem oldu Yiyin Efendiler Yiyin! Dayı, herkes esnaf olmuş Düttürü Leyla Bandosu! Algı Yönetimi ve Manipülasyon Antalya bu haber ile çalkalanıyor Ne demiş YEĞEN? Ümidim yok YEĞEN Millet sokağa daldı Nedir bu iş? Güç sahibi olan mülktedirler Ne olacak bu milletin hali? Sence politika nedir? Dayı ABD niçin zengin bir devlettir? Şimdi ne olacak? Başka bir TÜRKİYE yok Son Söz Milletindir... Erdemli Şehrin Yöneticisi Yeni Oluşumlar ​ Dayı "dostluk" nedir? Günaydın Dayı Rahmi Turan kuyuya bir taş attı Dipsiz Göl diye bir yer varmış Düşünseler yapmazlar YEĞEN! ​Bu mektup olayı nedir DAYI? ​Bu film izlendikçe gösterimden kalkmaz Bu işte kim kazandı "Büyük İsrail Projesi"nden Suriye ile ilgili bir kesit... Hiç olmazsa başın dik geziyorsun Türkiye'nin yaptığı 'Barış Harekatına' borçludur
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA