DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 05-10-2018 00:17

Türkiye'de insan profili değişti

Hiç dikkat ettiniz mi? Son zamanlarda insanların söz ve davranışları, kişilikleri, onurları, giyimleri, sohbetleri, hatta tartışmaları bile çok değişti. Sanki yeni bir insan profili türedi.

Kamera önünde başka, kamera arkasında başka, yurt içinde başka, yurt dışında başka türlü konuşanlar, yalan söyleyip, hakaret edip yanlış anlaşıldı diyenler, iftira ve çamur atma mekanizmasını yürütenler, her türlü ahlaksızlığı yaptıkları halde kendilerini aklayanlar, yalanı, yavşaklığı ve yalakalığı bir meziyet gibi görenler, insanların sağlığı ile oynayanlar, ülkenin içinde bulunduğu şartları fırsata çeviren vurguncular toplumun ön saflarında yer tutmaya başladı. Hatta siyasetçi profili bile değişti. Yanlıştan dönen, öz eleştiri yapan öyle erdemli politikacı da artık kalmadı! Özellikle liyakatsiz olanlar, yalakalık yapanlar, etkili ve yetkili MAKAMLARA getirildi. Yalakalık ve yavşaklık meslek haline dönüştürüldü. Bu tiplerin toplum tarafından itibar görmesi de son derece düşündürücü.

Yalan söyleyeceksin, hakaret edeceksin, küfür edeceksin arkasından "yanlış anlaşıldı" deyip işin içinden sıyrılıp çıkacaksın. Köşeye her sıkışan, devletin önemli kademesinde de olsa, inkar etmeyi (yalana başvurmayı) kendisini aklama yolu olarak görmeye başladı.

Televizyon dizilerine bakıyorsunuz; hep kirli sakallı, siyah ceketli, kravatsız, kulağı küpeli, dövmeli, şivesi bozuk, kabadayı, kırık denilen tipler boy gösteriyor. O güzel Türkçemiz gitmiş yerine bozuk şiveli diziler son yılların modası haline gelmiş. Televizyonlardaki spiker ve sunucular bile doğru düzgün Türkçe konuşmayı unutmuş.. Bir başka moda da dövme. Vücudun muhtelif bölgelerini anlaşılmaz Çince karakter ya da barkodvari rakam ve yazılarla donatmak, bir marifetmiş gibi algılanıyor. Bu tipleri gören gençler de bunları bir şey zannedip örnek alıyor... Peki insanı bu kadar bozan şey nedir? Nedir biliyor musunuz? Ahlaksızlık! Ahlak bozuldu mu, insanda bozuluyor...

NELER SÖYLENDİ?
@

DİĞER YAZILARI Yeni hedeflere Doğru Antalya Otopark Mezarlığı gibi Antalya'nın Önemli Sorunları... Cehalet Hala En Büyük Sorun! Antalya'da Park Yasağına Uyan Yok! Bir Destandır Çanakkale. Bir Destandır Çanakkale Zam kasırgası ​Farklılıklar Zenginliğimizdir AKP’nin 20 yıllık iktidarı döneminde gelinen nokta! İnsan Olmak ! Öğretmenler Günü Kutlu Olsun... Minnet ve şükranla anıyoruz Covid-19'u azalacağını beklerken, başa döndük Uçak Yoksa Alsaydınız! Bilinçli ve çevreci toplum olmak Bayram Duası Kırcamii Gerçeği Sevgi en etkili ilaçtır Yeni Bir Sayfa Açmalıyız.. Üç Y ile Mücadeleye ne oldu? 19 Mayıs'ın önemi Rant Uğruna Doğa Talan Ediliyor? Artık Bıktık! Bir adım ileri gidiyoruz, iki adım geri... Sahi neydi Vefa? Pandemi Sürecinde Çok Acılar Yaşadık! 12 Mart Erzurum kurtuluşu Siyasette Üslup Tartışması! Z Kuşağı Yaşananları Ne Kadar Biliyor? Saldırılar Düşündürücü Paranoid Kişilik Sabah Akşam Şükredin!.. ​Covid-19'da başa döndük Hırs ve Bencillik! Görüntü kirliliği sorunu Başarı kendiliğinden gelmiyor Atatürk kendi ifadesiyle TÜRK MİLLİYETÇİSİYDİ ​Denetimsizlik ve ihmal! Ülkenin normalleşmeye ihtiyacı var Kararlılık ve Güven Lider nasıl olmalı Çift karakterli olmak! Hakaret ayrı şeydır! 23 Nisan'ı evlerimizde kutluyoruz İspanyol gribinden sonra... Antalya'nın dünü ve bugünü Hırs nefretten daha tehlikelidir! Antalya Çölleşiyor İnsanoğlu ölümü hatırladı Korona virüs çocukları etkilemiyor "Çanakkale ruhu" Yanlışların Esiri Olmayın Eski ve yeni Türkiye Felaket olduktan sonra tedbir alıyoruz İnsanca ve hakça yaşamak Daha Fazla Gecikmeden! Bu Nasıl Turizm Kenti? Yaşarken ölenler! Kimler bunlar? Gazeteci Yalaka Değildir Antalya'nın sorunlarını kim çözecek? Gerginlikten Besleniyoruz... Herşeyin başı denetim!... Bu da bize yeter... Açgözlü Olmak! Ulaşım Hizmetlerinde Başıboşluk Var! Çocuk taciz yasası ne oldu? Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var Ülkede ikiyüzlülerin sayısı arttı... Lider nasıl olmalı? Yanlış anlaşıldı Aleviler bu ülkenin sigortasıdır Hem tatil, hem sağlık hizmeti.. Adalet arıyoruz... Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi.. Hoşgörünün olmadığı yerde sevgi de olmaz Şimdi hizmet zamanı Seçim gerginliği... Seçime mi gidiyoruz, savaşa mı? Yeni bir yıl taze bir umuttur Yaşanabilir bir Antalya'yı ne zaman göreceğiz? Okuma özürlü olduk Cumhuriyet ne demektir? Yeni hedefler belrlemeliyiz! Bugün neyimiz varsa... İşte benim zenginliğim
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA