Genellikle yönetime talip olma yolunda olan siyasi partiler, yönetime geçtikten sonra, zamanla hizmet ve fikir deklarasyonuna uğrayarak, kendi parti ve kuruluş tüzüğüne çelişkili bir izlenim yarattığı için, millet nezdinde güven kaybetme moduna girerler.
Bazı seçmen kitleleri de beka için hangi siyasi zihniyet, genel geçer bir kuşatma ile iyi bir temsiliyet formatını yerine getirir, perspektifinden ziyade tamamen kişisel menfaat ve genel bir pragmatizm ( faydacılık ) anlayışından uzak bir seçmen portresini çizmektedirler. Yani kısacası bugün siyaset kamuflajlı dersek umarım yanılmış sayılmayız.
Her ne kadar milli irade meclise yansısa da Mustafa Kemal Atatürk’ün istediği gibi farklı görüşlere sahip insanların parti kurması ve düşüncesini savunması demokrasiye su verecekti, sözünden uzak bir siyaset anlayışı iklimi hakim. Evet bugün değişik siyasi partiler var, ama üzülerek görüyoruz ki kendi siyasi tebaasındaki görüş ve isteklerini mecliste yansıtacağına, tamamen iktidar olma odaklı bir Zihniyetin tatmini için bir siyaset izlediği için, millete hizmetten çok yanıltma taktikleri güdülmektedir.
Hâlbuki siyaset amaca ulaşmada şeffaf ve sorumlu olduğu tebaanın amaç ve hizmetlerinden ödün vermeyen bir politika erdemiyle yola çıkması ve hizmette sapma göstermeyen bir anlayışın tezahürü olması lazım.
Umarım dünyayı kasıp kavuran salgınla geçen günler, ister siyaset aktörleri ve yönetimin şekillenmesinde rol alan bazı seçmenler bir daha kendilerini sorgulayıp, kendi gerçek kılıflarıyla milli iradeye hizmet etme yolunda bir Kanaat’ına varır, En doğru yol hedefe ve amaca ulaşmada hakikat yoludur. Karanlık yollar ise yarınların geleceğine vurulmuş bir zincirdir.
Sevgi ve saygılarımla