DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nevzat AKSOY
Nevzat AKSOY
Giriş Tarihi : 21-04-2021 23:36

​Gönüllerin Sultanı Olmak

Değerli okuyucularımız herkese dua ve selamla yazıma başlıyorum.
Daha ne kadar dünya malına, maddiyata, makam ve mevki, gösteriş ve hırs yarışı, dünyevi hurafelerin aldatıcı seraplarından uyanıp, kendimize, aslımıza döneceğiz.
 
Bu ne yarış, bu ne acele, bu ne açgözlülük hayatımız, yaşantımız maddiyat ve hırs ateşiyle alevlenip, gözümüz hakkın çizmiş olduğu sınırları görmez olmuş; maneviyatın hayat ikliminde sanki bizler değil, nefsani arzu ve isteklerin kölesi olmuş, bir gafletler sarhoşluğu içinde geçen, bir tat ve lezzetin olmadığı bir hayatın içinde mekik dokumaktayız.Bir türlü kendimize gelemiyoruz.Hayatın maddiyatla, var olduğunu, gösteriş ve haset hastalığı gözlerimizi kör, beden ve uzuvlarımızı insanlık namına his etmemeye, kısacası duyu organlarımız sanki iflas etmiş, yolunu ve yönünü kaybetmiş bir gemiyi andırmaktadır.
 
Dünya malı sevgisi öyle gözlerimizi kör etmiş ki, insan olmak vasfımızı da kaybetmek noktasına gelmişiz.Hatta bazılarımız insanlık vasfını tamamıyla kaybetmiş, bu hastalık bedeni tamamıyla kuşatmış, kararan kalp haram ve günahlar bataklığında battıkça batmaktadır. Bütün günahların başı dünya malı sevgisidir.
 
Hadis-i şerifte, (Paranın kuluna, paraya tapana lanet olsun!) buyuruldu. Dünya malı peşinde koşmak, nefsinin şehvetleri (arzuları) peşinden koşmaktan daha fenadır. Mal, para peşinde koşmak, Allahü teâlânın emirlerini unutturursa,buna (dünya muhabbeti) denir.
 
Hazret-i Ömer -radıyallâhu anh- şöyle anlatır:
“Bir gün Peygamber Efendimiz’in huzûruna çıkmıştım. Baktım, bir hasır üzerine yatmış, hasırın örgüleri vücûdunda iz yapmıştı. Altına sereceği bir döşeği bile yoktu. Hurma lifiyle doldurulmuş deriden bir yastığı vardı… Efendimiz’in tebessüm ettiğini görünce hemen yanına oturdum ve odanın içine şöyle bir baktım. Vallâhi içeride tabaklanmayı bekleyen üç deriden başka kıymet verilecek hiçbir eşya yoktu. Dayanamayıp:
Yâ Rasûlâllah! Allâh’a duâ ediniz de ümmetinize genişlik versin! Çünkü Allâh’a ibadet etmedikleri hâlde Farslara ve Romalılara genişlik verilmiş, kendilerine pek çok dünyalık ihsân edilmiştir.» dedim.
 
Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem yaslanmış olduğu yerden doğruldu ve: Sen (âhiretle ilgili ilâhî vaadler hususunda) şüphe içinde misin ey Hattâb oğlu?! Onlar karşılıkları ve nasipleri dünya hayâtında peşin verilip geçiştirilen insanlardır.» buyurdu.
 
Bugün paraya, pula tapanlar hani insanlığınız, insanlık parayla pulla değil, bedeniyle ruhuyla, kalbi ve imanıyla maneviyat ikliminin bitmez, tükenmez pınarıyla beslenen, yaradanını hiçbir zaman unutmayan, insanlığa hizmette köle olmakla şeref ve anlam kazanmaktadır.
 
İşte günümüzde kardeşi kardeşten, akrabayı, akrabadan, komşuyu komşudan, arkadaşı arkadaşlıktan soğutan en temel neden maddiyat sevgisi ve çıkarı neden olmaktadır. Bu hastalık bir virüs gibi dünyaya yayılarak, bizi biz yapan değerleri bitirip, tamamen menfaate ve çıkara dayalı bir dünya insanı yaratmıştır. Menfaat ve çıkar devam ettiği müddetçe, kimin dost, kimin düşman, olduğunu kolay kolay birbirinden çıkaramayıp sinsi bir hayatın tuzakları içinde insanlık vasfının şerefine hiçbir zaman sahip olamadan bu hayatı feda edeceğiz.
Saygı ve sevgilerimle
 
NELER SÖYLENDİ?
@
Nevzat AKSOY

Nevzat AKSOY

DİĞER YAZILARI Ölümü Derinden Düşünerek Hatırlamak Mum Gibi Eriyen Aile ve Kardeşlik Sorgulanması Gereken Yıllar Kişi ve kişiler içinde yaşadığı toplumun aynasıdır ADALETİN KILCAL DAMARLARIYLA OYNANMASIN Zaman Sevdiklerimizi Çalmadan Biz Sevdiklerimizin Kapısını Çalalım ​Tedbir Ve Önleme Bir Musibet Değil, Yüz Musibet Bile Yetmedi ​Bilinmeyen Mezralarda Hapis Olmuş İnsanlık ​Özle Buluşmayan Niyet -Özle Buluşmayan Niyet- İhmalkarlık ucuz ölü getirir ​İyiliğinde Zalimliğinde Tohumunu Biz Çimlendirdik Muassır Medeniyete Asrın Hastalığı Vetosu Başkanlık Sistemiyle Baltayı Taşa Vurduk İnsanlık Deformasyona Uğramanın Bedelini Ödüyor ​Özde Olmak, Yarınları Getirir Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? ​Her Bir Siyasi Parti, Demokrasi İçin Alternatif Bir Zenginliktir ​Bilgi Cehaleti Kaldırır… ​Aç Tavuk Kendini Darı Ambarında Sanır Yıllar Geçtikçe Daha Da Batmak Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? Hazine Garantli Rantların Millete Verdiği Zararların Acısı Geçmez Dereyi Geçene Kadar Siyaset… ​Bir Kaç Oy Yükseltmek, İktidar Olmak Kaygısı ve Sevdası… Bahanelerle Ülke Yönetilmez Hasta İnsan ve Yorgun Dünya Emar da? Kurtuluş ve Şifa Ayı Ramazan Cennet ucuz değil; cehennem de lüzumsuz değil... Dünya ve Dünyalık Sevgisi, İnsana Yatırımı Bitirdi Başkanlık Sistemi Türkiyeye Uymadı Başarımız ve Refahımız Reformlarda Değil Bu Ağır Buhranın Müessibbi Kim? ​Altına Değeri Sarraf, İnsana da Koranavirüs Verdi İçimizdeki gizli düşmana teslim ettik Gönüllerin Sultanı olmak ​Sınır Tanımayan Bonkör Savurganlık Vatan kutsaldır Farkındalık Tüm Zamanı Kuşatmalı Covid-19 siyasete bakışı değiştirir mi? Geçmişten Bugüne Eriyen Vicdan Ve İnsanlık Tarihe Nazaran Aynı Hatalara Düşmek ​Millet İradesinin Onayı Alınmadan Yapılan Yardımlar ...? Türkiye'de Refah Seviyesi Kan Kaybediyor Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? Hayat mesajını verdi acaba aldık mı? ​Sevaba Açılan Penceremiz Kurban Geçmişten Bugüne Eriyen Vicdan Ve İnsanlık İnsanlık Dünya ya ve Güzelliklere Müsilaj Saçıyor ​Hiç Zaman Tersine Döner Mi? Bilgi Cehaleti Kaldırır;.. Kişi ve kişiler içinde yaşadığı toplumun aynasıdır Türkiye İsrafa Baba, Kanayan Yaramız İşsizlik Ve Yoksulluğa Üvey Baba Olmamalı Vatanımız Ve Milletimiz Kaybedeceğine Menfaatli, Siyasi Egolar Kaybetsin Umut Tacirliği Üzerine Bina Edilmiş Sahte Düzenler Kararlılık Engel Tanımaz Doğru ve hakikatın mı yoksa menfaatin mi izindeyiz? Dünya Ve İnsanlık İçinde Alev Verdiği Zulmün İklimini Yaşıyor Yönetmek Vizyon Gerektirir Sunni Gündemler Patinajı ​Ne Ekiyorsak Onu Biçiyoruz Hükümetin Nabzı Millete Dönmekle Canlanır Sorunlar ve sıkıntılar... Başarımız ve Refahımız Reformlarda Değil Kazanılan Kazanımlarımız, Bugün Korlanmış Ateşle Buhar edildi
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA