DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nevzat AKSOY
Nevzat AKSOY
Giriş Tarihi : 30-01-2022 01:10

Bu Ağır Buhranın Müessibbi Kim?

Hayatın ve yaşamın insanlara bugün ağır ve ekonomik bir yük cenderesi içinde, tat almayan, umut ve yaşam direncini frenleyen, bu çıkmaz sokaklardan nasıl, aydınlık yarınlara çıkılacağı sorunlarını, büyük bir ivedilikle kale alıp, alternatif çıkış metotları ve ciddi arayışlar sarf edilmeye muktedir sahiplerini beklemektedir.
 
İstikrarlı ve mutlu bir dünya ve ülkenin temeli içinde var olan insan yaşam ve hayatlarıyla paralellik taşır. Yokluk ve maddi sıkıntılarla cebelleşen bir dünya insanı bugün gördüğümüz, çoğunlukla mutsuz ve umutsuz bir manzarayı gözlerimizin önüne sermektedir. Hayatın ve yaşamın vazgeçilmez büyük unsuru olan insan hak ettiği yaşamı, insanca bir hayatı ve adil bir yönetilme hakkının tam anlamıyla teslimi yönündeki beklenti ve umutlarının hakkı yönetenler cenahında unutulmamalıdır. Âmâ ne yazık ki bugün sosyal ve ekonomik yaşamların şekillenmesi, yönetime tabi olan iradelerin belirlediği kurallar ve benimsedikleri anlayışlarla son şeklini almaktadır. Anayasaya ve adalete bağlı olan yönetimler ve ülkeler, kendi yönetimi altındaki insanlara asgari bir ferahlık
ve genel geçer bir huzur ve istikrarı buluşturmanın sevincini yaşarken, anayasa ve hukuka bağlı olmayan anlayış ve yönetimler ise ülkeyi kaos ve çalkantılı bir yaşama bırakırlar.
 
84 milyon nüfusa sahip olan ülkemizde iklimin elverişli, dört mevsimin yaşandığı, genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan bir potansiyel maalesef, adil ve dengeli bir yönetimle yönetilmediği için bugün çalkantılı ve kaosla devam eden zorlu bir yaşam hepimizin kapısını çaldı.
Dönmeyen çarklar, yokluk ve yoksulluk çitasını en yüksek seviyelere taşıdı. Pandemi tüm dünyada yoksulluğu artırırken, Türkiye'deki yoksulluk artışına dair Dünya Bankası çarpıcı veriler yayımladı Dünya Bankası'nın Türkiye Ekonomik İzleme raporunda, 2018'de Türkiye'de 6 milyon 939 bin olan mutlak yoksul sayısının 2019'da 8 milyon 420 bine, 2020'de 10 milyon 171 bine yükseldiği tahmini yer aldı..
 
Tüketici Hakları Derneği’nin hesaplamalarına göre Türkiye’de 16 milyon kişi açlık, 50 milyon kişi yoksulluk yaşıyor. Aç ve yoksul sayısı 66 milyon kişiyi buluyor. Tüketici Hakları Derneği (THD), TÜİK ve Türk-İş'in verilerini kullanarak Türkiye'deki aç ve yoksul sayısını ortaya çıkardı. THD'nin hesaplamalarına göre, 2021 yılı Haziran ayı itibariyle Türkiye'de 16 milyon aç, 50 milyon da yoksul insan yaşıyor. Bu rakamlara göre aç ve yoksulların toplam sayısı 66 milyon kişiye ulaştı. Türkiye nüfusunun 83.8 milyon olduğu dikkate alındığında, ülkede sadece 17.8 milyon kişi aç veya yoksulluk sorunu yaşamadan rahat bir hayat sürüyor.
 
Ülke yönetmek ciddi ve sorumluluk taşıyan anlayışlı ve adaletli insanların mevcudiyetiyle yönünü ve yolunu bulur. Bugün ülkemizde yaşadığımız bu kaotik ortam ve zorlu yaşamın sizce başaktörleri kimlelerdir dersek umarım yanlış anlamazsınız? Son bir iki yıl içinde on kat artan bir hayat ve yaşamı neye borçluyuz?
Bu ülkeyi ve bu fedakâr milleti bu yokluk ve ekonomik buhranla buluşturanlar kimler? Bunlar bugün ülkenin ve milletin bu hak etmediği tablo karşısında vicdanları müsterih mi? İşte asıl cevap verilmesi gereken ve ülkeyi ve milleti bu cendereden çıkartılması yönünde bu millete hesap vermenin derdi ve endişesini taşımaları elzem olmalıydı. Âmâ gel gör ki bugün yaşanan bu Türkiye’deki yangını başka mezra ve kulvarlara çeken bir anlayışın ve yönetimin talihsiz savunma ve kendilerini haklı gösterir senaryo ve nutuklarına maruz kalmaktayız. Bir atasözümüzde anlatıldığı gibi Acemi katır kapı önünde yük indirir. Bugün bu aziz milletin, iktidara taşıdığı bu anlayış, herkesin evine yangınlarla buluşturmakla suçlulukların tek müesibleri kendileridir.
Saygı ve sevgilerimle

NELER SÖYLENDİ?
@
Nevzat AKSOY

Nevzat AKSOY

DİĞER YAZILARI Ölümü Derinden Düşünerek Hatırlamak Mum Gibi Eriyen Aile ve Kardeşlik Sorgulanması Gereken Yıllar Kişi ve kişiler içinde yaşadığı toplumun aynasıdır ADALETİN KILCAL DAMARLARIYLA OYNANMASIN Zaman Sevdiklerimizi Çalmadan Biz Sevdiklerimizin Kapısını Çalalım ​Tedbir Ve Önleme Bir Musibet Değil, Yüz Musibet Bile Yetmedi ​Bilinmeyen Mezralarda Hapis Olmuş İnsanlık ​Özle Buluşmayan Niyet -Özle Buluşmayan Niyet- İhmalkarlık ucuz ölü getirir ​İyiliğinde Zalimliğinde Tohumunu Biz Çimlendirdik Muassır Medeniyete Asrın Hastalığı Vetosu Başkanlık Sistemiyle Baltayı Taşa Vurduk İnsanlık Deformasyona Uğramanın Bedelini Ödüyor ​Özde Olmak, Yarınları Getirir Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? ​Her Bir Siyasi Parti, Demokrasi İçin Alternatif Bir Zenginliktir ​Bilgi Cehaleti Kaldırır… ​Aç Tavuk Kendini Darı Ambarında Sanır Yıllar Geçtikçe Daha Da Batmak Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? Hazine Garantli Rantların Millete Verdiği Zararların Acısı Geçmez Dereyi Geçene Kadar Siyaset… ​Bir Kaç Oy Yükseltmek, İktidar Olmak Kaygısı ve Sevdası… Bahanelerle Ülke Yönetilmez Hasta İnsan ve Yorgun Dünya Emar da? Kurtuluş ve Şifa Ayı Ramazan Cennet ucuz değil; cehennem de lüzumsuz değil... Dünya ve Dünyalık Sevgisi, İnsana Yatırımı Bitirdi Başkanlık Sistemi Türkiyeye Uymadı Başarımız ve Refahımız Reformlarda Değil ​Altına Değeri Sarraf, İnsana da Koranavirüs Verdi İçimizdeki gizli düşmana teslim ettik Gönüllerin Sultanı olmak ​Sınır Tanımayan Bonkör Savurganlık Vatan kutsaldır Farkındalık Tüm Zamanı Kuşatmalı Covid-19 siyasete bakışı değiştirir mi? Geçmişten Bugüne Eriyen Vicdan Ve İnsanlık Tarihe Nazaran Aynı Hatalara Düşmek ​Millet İradesinin Onayı Alınmadan Yapılan Yardımlar ...? Türkiye'de Refah Seviyesi Kan Kaybediyor Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? Hayat mesajını verdi acaba aldık mı? ​Sevaba Açılan Penceremiz Kurban Geçmişten Bugüne Eriyen Vicdan Ve İnsanlık İnsanlık Dünya ya ve Güzelliklere Müsilaj Saçıyor ​Hiç Zaman Tersine Döner Mi? Bilgi Cehaleti Kaldırır;.. Kişi ve kişiler içinde yaşadığı toplumun aynasıdır Türkiye İsrafa Baba, Kanayan Yaramız İşsizlik Ve Yoksulluğa Üvey Baba Olmamalı Vatanımız Ve Milletimiz Kaybedeceğine Menfaatli, Siyasi Egolar Kaybetsin Umut Tacirliği Üzerine Bina Edilmiş Sahte Düzenler Kararlılık Engel Tanımaz Doğru ve hakikatın mı yoksa menfaatin mi izindeyiz? Dünya Ve İnsanlık İçinde Alev Verdiği Zulmün İklimini Yaşıyor Yönetmek Vizyon Gerektirir Sunni Gündemler Patinajı ​Ne Ekiyorsak Onu Biçiyoruz ​Gönüllerin Sultanı Olmak Hükümetin Nabzı Millete Dönmekle Canlanır Sorunlar ve sıkıntılar... Başarımız ve Refahımız Reformlarda Değil Kazanılan Kazanımlarımız, Bugün Korlanmış Ateşle Buhar edildi
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA