DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nevzat AKSOY
Nevzat AKSOY
Giriş Tarihi : 10-06-2021 23:35

Türkiye İsrafa Baba, Kanayan Yaramız İşsizlik Ve Yoksulluğa Üvey Baba Olmamalı

Değerli insanlar, hiç kimse dünyaya gözlerini açarken, zengin yada fakir olarak gelebileceği öngörüsüne ve kudretine sahip değildir. Bu sadece Allah’ın arzındadır. Fakat günümüzde ülkeyi yönetme dümenini elinde bulunduran irade, bir vicdan ve merhamet duygusu taşıyarak ülke kaynaklarının işletilmesi, adil paylaşımı ve dağıtımında dengeyi sağlayarak işsiz ve yoksul insanlarımızın da yüzlerinin gülümsemesine vesile olabilir.
 
    Bugün ülkemizde yaşanan gerçekleri görmemezlikten gelemeyiz. Hangi siyasi düşüncede olursak olalım, isterse aynı siyasi görüşte olsak bile, adaletsizliğin tarafgirliği olmaz ve hiçbir zamanda olmamalıdır. Bugün ülkemizde olan israfın haddi var hesabı yok. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA)’nın hazırladığı raporda enerjide, meyve-sebzede, ekmekte, suda yapılan israfın milli gelirde yarattığı kayıp 555 milyar lirayı buldu. Türkiye İsrafı Önleme Vakfının (TİSVA) hazırladığı rapor, bir yılda milli gelirin yüzde 15’inin israf edildiğini ortaya koydu.
 
Rapora göre günde 6 milyon ekmek de çöpe gitti. Bunlara devletin kamu israfınıda katarsak muazzam bir milli servetin gözgöre göre heba edildiği bariz bir şekilde gözler önüne sermekmektedir. Peki ülkeye talip olmak, ülkeyi  yönetmek, bir devlette milletin  makus talihini belirlemede rol alan vicdanların, bizleri  yokluğa, milli servetlerimizin de günden güne  heba edilmesine artık dur demeyecek mi.? İşsizlik ve yoksulluk makasının  her gün  biraz  daha açılmasına  müdahale edilip, çıtanın aşağılara çekilmesi için ciddi bir kararlılık savaşı verilemez mi? Elbette ki verilebilinir.
 
      Nasılki milletvekili maaş zammı için hatırlarsınız meslis gece mesaisini de feda ederek kendilerine gereken zammın olanağını  sağlamada, jet hızıyla yürürlüğe koymasını biliyorsa, bugünkü akamlarını, mevkilerini, yaşadığı bu rahat hayatı  milletine borçlu olduğunu unutmayarak,ülke içindeki fakir ve gulaba insanlarında yaşama hakkı olduğunu, hatırlayarak milletine mihnet ve vefa borcunu milletine efendi olmakla değil, kararlı bir iradeyle israfa savaş açarak, işsizlik ve yoksulluğu bitirmek için milletine birer hizmetkar olmalıdır.
 
    Maalesef üzülerek söylemek istiyorum. Bu günkü Türkiye artıları olmasına mukabil, İşsizlik, yoksulluk ve israfta sınıfta kalmıştır. Bir ülkenin gerçeklerini dile getirmek, kaleme almak cesur ve çıkarsız olan insanların işidir. Vatan ve milletinin geleceğini her şeyden üstün görenler, bu günkü biriken görünmez zannedilen sorunları gelecekte yarınlarımızın varislerine bir birikmiş bir yük bırakmamak adına, bu günden tedbiri almayı kendine şiyar bildiği için bu konuları masaya yatırır. Ülkenin acil birincil sorunlarına, bahaneler, ve geçiştirmelerle değil, kararlı ve vazgeçilmez eğilimlerle ancak sonuca varılabilir.Bugün ülkemizdeki gelir adaletsizliğinin en yüksek seyirde tecelli ederken, yaşanan bu toplumsal açığı telafi etme yolarına gidilmemesi, sanki yaşasın zenginlik, kahr olsun fakirlik gidişatına tempo tutmaktadır.
 
   Ülke yönetimlerinde başarısızlık yoktur; kararlılık ve sorunları çözmede inanç ve hedefe kilitlenme vardır.
 
       Nasıl ki tarihte Başkumandanlık kanunu, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Kütahya-Eskişehir Muharebesinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Mustafa Kemal Paşa’ ya Türk ordusunun başkomutanlığını verdiği 5 Ağustos 1921 tarihli kanunla Büyük Taaruz’ da ordunun başına geçen Mustafa Kemal Paşa’nın, Kurtuluş savaşında zaferin kazanılmasında rol alıp başarıya imza atmışşa, bugün de tek iktidar ve tek başkan sıfatıyla ülkeyi yöneten irade kararlı ve inançlı bir cesaretle ülkenin tüm imkânlarını seferber ederek, yıllarca Türk milletine bela olan işsizlik, yoksulluk ve israfın zinzirlerini kırarak, kanayan yüreklere bir soğuk su serperek milletine mihnet borcunu yerine getirebilir.
 
   Milyonlarca  kilometre uzaklıktaki Güneş, dünyamıza ısı ve ışık saçarak, ışığı dağıtıp yayarak gölge yerlerinde aydınlanmasına olanak sağlayıp ısıtıyorsa, ve kainatta ve doğada   da bir denge ve nizamı çağrıştırıyorsa, dünyamızda  ve ülkemizde israfın  neden olduğu fakirlik ve açlık, bir yandan da gelir adaletsizliğinin verdiği uçurum farkı bu günkü iradeye bir rahatsızlığı çağrıştırması gerekir. Doğa bile dengesizliği kabul etmiyorsa; insanoğlu hiç kabul etmemesi lazım.
 
  Hz Ebu Zer El Gıfari bir hadisinde Fakirlik bir kapıdan içeri girerse; din diğer kadan çıkar, sözünü hep hatırlatarak yazımı bitiriyorum.
Sevgi ve saygılarımla
NELER SÖYLENDİ?
@
Nevzat AKSOY

Nevzat AKSOY

DİĞER YAZILARI Ölümü Derinden Düşünerek Hatırlamak Mum Gibi Eriyen Aile ve Kardeşlik Sorgulanması Gereken Yıllar Kişi ve kişiler içinde yaşadığı toplumun aynasıdır ADALETİN KILCAL DAMARLARIYLA OYNANMASIN Zaman Sevdiklerimizi Çalmadan Biz Sevdiklerimizin Kapısını Çalalım ​Tedbir Ve Önleme Bir Musibet Değil, Yüz Musibet Bile Yetmedi ​Bilinmeyen Mezralarda Hapis Olmuş İnsanlık ​Özle Buluşmayan Niyet -Özle Buluşmayan Niyet- İhmalkarlık ucuz ölü getirir ​İyiliğinde Zalimliğinde Tohumunu Biz Çimlendirdik Muassır Medeniyete Asrın Hastalığı Vetosu Başkanlık Sistemiyle Baltayı Taşa Vurduk İnsanlık Deformasyona Uğramanın Bedelini Ödüyor ​Özde Olmak, Yarınları Getirir Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? ​Her Bir Siyasi Parti, Demokrasi İçin Alternatif Bir Zenginliktir ​Bilgi Cehaleti Kaldırır… ​Aç Tavuk Kendini Darı Ambarında Sanır Yıllar Geçtikçe Daha Da Batmak Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? Hazine Garantli Rantların Millete Verdiği Zararların Acısı Geçmez Dereyi Geçene Kadar Siyaset… ​Bir Kaç Oy Yükseltmek, İktidar Olmak Kaygısı ve Sevdası… Bahanelerle Ülke Yönetilmez Hasta İnsan ve Yorgun Dünya Emar da? Kurtuluş ve Şifa Ayı Ramazan Cennet ucuz değil; cehennem de lüzumsuz değil... Dünya ve Dünyalık Sevgisi, İnsana Yatırımı Bitirdi Başkanlık Sistemi Türkiyeye Uymadı Başarımız ve Refahımız Reformlarda Değil Bu Ağır Buhranın Müessibbi Kim? ​Altına Değeri Sarraf, İnsana da Koranavirüs Verdi İçimizdeki gizli düşmana teslim ettik Gönüllerin Sultanı olmak ​Sınır Tanımayan Bonkör Savurganlık Vatan kutsaldır Farkındalık Tüm Zamanı Kuşatmalı Covid-19 siyasete bakışı değiştirir mi? Geçmişten Bugüne Eriyen Vicdan Ve İnsanlık Tarihe Nazaran Aynı Hatalara Düşmek ​Millet İradesinin Onayı Alınmadan Yapılan Yardımlar ...? Türkiye'de Refah Seviyesi Kan Kaybediyor Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? Hayat mesajını verdi acaba aldık mı? ​Sevaba Açılan Penceremiz Kurban Geçmişten Bugüne Eriyen Vicdan Ve İnsanlık İnsanlık Dünya ya ve Güzelliklere Müsilaj Saçıyor ​Hiç Zaman Tersine Döner Mi? Bilgi Cehaleti Kaldırır;.. Kişi ve kişiler içinde yaşadığı toplumun aynasıdır Vatanımız Ve Milletimiz Kaybedeceğine Menfaatli, Siyasi Egolar Kaybetsin Umut Tacirliği Üzerine Bina Edilmiş Sahte Düzenler Kararlılık Engel Tanımaz Doğru ve hakikatın mı yoksa menfaatin mi izindeyiz? Dünya Ve İnsanlık İçinde Alev Verdiği Zulmün İklimini Yaşıyor Yönetmek Vizyon Gerektirir Sunni Gündemler Patinajı ​Ne Ekiyorsak Onu Biçiyoruz ​Gönüllerin Sultanı Olmak Hükümetin Nabzı Millete Dönmekle Canlanır Sorunlar ve sıkıntılar... Başarımız ve Refahımız Reformlarda Değil Kazanılan Kazanımlarımız, Bugün Korlanmış Ateşle Buhar edildi
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA