DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nevzat AKSOY
Nevzat AKSOY
Giriş Tarihi : 21-02-2022 02:10

Başkanlık Sistemi Türkiyeye Uymadı

Her geçen yıl bir önceki yılı aratıyor.AKP hükümeti  2002 yılında seçim yarışında birinci parti olup, halkın umut ve beklentilerine cevap vermesi beklenen ve özlenen  bir Türkiye’nin ortak rüyasıydı.Bu rüya gerçek olmadı mı? desek yanlış olur.Bir, birbuçuk dönemlik türkiye de yatay bir seyirde, zam ve enflasyondan uzak,  devlet yönetiminde uluslararası arenada bir saygınlık, millet nezlinde bir umut ve güvenin tesisinde bir kıvılcım olup, istikrar ve huzurlu bir yaşam sürecini hep beraber yaşamıştık.Bu yaşanmış bahar iklimini inkar edemeyiz.Ama bugün gel gör ki ne oldu da bugün tüten ocaklarımız, tütmez, yeşeren umut ve beklentilerimiz, birdenbire alabora olmuş bir gemi misali, tüm yaşanmış  olan güzellikleri silip süpürüp, yaşanan hayatları bir kara kabus gibi kaplayarak yaşamlarımızı maalesef kara kışa çevirdi.

Maalesef bugün bu kara kış iklimini hepimiz yaşıyoruz.Her ne kadar da AKP hükümeti bugün ülkemizde yaşanan anormal durumu görmemezlikten ve bu gidişatın nedenini başka yön ve mezralara çeksede başarılı bir yönetim, ülkeye ve millete hakim bir irade hissine sakın kapılmasın.Çünkü bu ülkenin ve milletin yönetim ehliyetini elinde bulunduran, tek devlet organı olarak bu kötü gidişatın tek sorumluları ve hesap vermeleri gereken birer muhataplardır.Aslında iyi bir anamuhalefetin de olmaması meydanı iyice AKP hükümetine bırakmada daha da güç vermiştir.Daha önce sürekli Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyfendinin ağzından hiç düşmeyen biz bize yeteriz, Türkiye ekonomisi çok güçlü bir seyirde gittiğini her defasında tüm kamuoyunda paylaştı.

Albayrak, 8 Kasım 2020'de resmî Instagram hesabından yaptığı bilgilendirmede 2018'den beri sürdürdüğü hazine ve maliye bakanlığı görevinden sağlık sorunlarını ve ailesi ile zaman geçirmek istediğini gerekçe göstererek istifa ettiğini açıkladı.Ve bu istifanın ardından Türkiye ekonomisinin sağlam bir temelde olmadığını, ve boşalan bir hazinenin ve sadece sözle şişirilmiş bir ekonominin de gerçek yüzünü göstermiş oldu.Bu istifanın ardından da burnundan kıl aldırmayan AKP hükümeti, ve sayın Erdoğan güçlü bir ekonomi izlenimini Türk milletine lanse etme masalını kendi itirafları İle bitirmiş oldu.

Mademki ekonomi iyi gitmiyordu neden hazinemizin başına işin ehli olan bireyler getiril medi?Başkanlık sistemine geçmekle büyük bir tarihi hata yaptığınızı neden itiraf etmediniz AKP hükümeti başkanlık sistemine geçmeden önce, olumlu giden başarı gidişatını meclis hükümeti sistemine borçlu olduğunu unutmamalıdır.Başkanlık sistemine geçişle bu olumsuz gidişata bir nevi davetiye çıkartılmış oldu. Buda bizlere gösterdiki başkanlık sistemi türk devleti ve milletimin yönetilmesinde bir uyumluluk, ve başarı getirememiş, bilakis başarısız bir tablonun yaşanmasında en büyük etken olmuştur.Bugün belki cumhuriyet tarihinde bu kadar kısa bir sürede ağır bir enflasyon ve kötü bir ekonomik buhranın az örneklerine rastlamaktayız.En iyi yol bildiğin yoldur sözüyle bir daha Türkiye cumhuriyetinin kuruluşundan günümüze kadar meclis hükümeti sisteminin payının büyüklüğü bir kez daha anlaşılmıştır. Şimdi hükümetten istenen tek şey yapılan hata ve yanlışlara bir an önce dört elle sarılıp, ülke ve milletin bekası için ülkeye bir sıç-
rama hamlesi, millete de istikrar ve huzurlu bir yaşama kavuşması için bir kurtuluş seferberliğine girerek, bu sıkıntılı cendereden bir an önce çıkmamız lazım.Aksi taktirde bu ağır ekonomik buhrana dayanacak bir gücün millete kalmadığını, sosyal bir patlamaya  varacak bir tehlikenin bizleri beklediği gerçeğini gözardı etmemek, şimdiden bunun tedbirlerini almak zorundayız.

Yıllarca bu devlet ve bu millet için hizmet etmiş, hayatının emeklilik yıllarında başını sokacak bir evim olsun umudunu taşıyan insanlarımızın umudu  için, evlilik çağına gelipte bu ekonomik darlıktan bir türlü evlenemeyen gençlerimiz için, iş ve aşı olmayan insanlarımız için, üniversite bitiren işsiz kalan gençlerimiz için, bu gün yaşadığımız hayat bizlere bir kaç beden büyük gelmiştir. Sanırım bugün bizi yöneten iktidarın bu sancıları görmemezlikten gelmesi ve bunların farkında olmaması mümkün olamaz.Bu ülkenin dört bir yanından geçinemiyorum diye çığlık atan bu fedekar millete hak ettiği yaşamı vermek için, var gücüyle hükümeti göreve ve bu ağır geçim kaygısını olumlu bir gidişatla bahara çevirmek için bunu bekliyoruz.Seçim için değil, insan ve insanlık
hayatına verilen değer için bunu yapmalıyız. Gerçekten bugün yaşadığımız hayat altından kalkabileceğimiz bir yaşam değil, bu yanlış yötimler sonucu maruz kaldığımız bu ağır yükü hükümet kanadı olarak, belteraf etmek için ekonomik bir kurtuluş seferberliğine bir an önce girilmelidir.

Saygı ve sevgilerimle
NELER SÖYLENDİ?
@
Nevzat AKSOY

Nevzat AKSOY

DİĞER YAZILARI Ölümü Derinden Düşünerek Hatırlamak Mum Gibi Eriyen Aile ve Kardeşlik Sorgulanması Gereken Yıllar Kişi ve kişiler içinde yaşadığı toplumun aynasıdır ADALETİN KILCAL DAMARLARIYLA OYNANMASIN Zaman Sevdiklerimizi Çalmadan Biz Sevdiklerimizin Kapısını Çalalım ​Tedbir Ve Önleme Bir Musibet Değil, Yüz Musibet Bile Yetmedi ​Bilinmeyen Mezralarda Hapis Olmuş İnsanlık ​Özle Buluşmayan Niyet -Özle Buluşmayan Niyet- İhmalkarlık ucuz ölü getirir ​İyiliğinde Zalimliğinde Tohumunu Biz Çimlendirdik Muassır Medeniyete Asrın Hastalığı Vetosu Başkanlık Sistemiyle Baltayı Taşa Vurduk İnsanlık Deformasyona Uğramanın Bedelini Ödüyor ​Özde Olmak, Yarınları Getirir Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? ​Her Bir Siyasi Parti, Demokrasi İçin Alternatif Bir Zenginliktir ​Bilgi Cehaleti Kaldırır… ​Aç Tavuk Kendini Darı Ambarında Sanır Yıllar Geçtikçe Daha Da Batmak Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? Hazine Garantli Rantların Millete Verdiği Zararların Acısı Geçmez Dereyi Geçene Kadar Siyaset… ​Bir Kaç Oy Yükseltmek, İktidar Olmak Kaygısı ve Sevdası… Bahanelerle Ülke Yönetilmez Hasta İnsan ve Yorgun Dünya Emar da? Kurtuluş ve Şifa Ayı Ramazan Cennet ucuz değil; cehennem de lüzumsuz değil... Dünya ve Dünyalık Sevgisi, İnsana Yatırımı Bitirdi Başarımız ve Refahımız Reformlarda Değil Bu Ağır Buhranın Müessibbi Kim? ​Altına Değeri Sarraf, İnsana da Koranavirüs Verdi İçimizdeki gizli düşmana teslim ettik Gönüllerin Sultanı olmak ​Sınır Tanımayan Bonkör Savurganlık Vatan kutsaldır Farkındalık Tüm Zamanı Kuşatmalı Covid-19 siyasete bakışı değiştirir mi? Geçmişten Bugüne Eriyen Vicdan Ve İnsanlık Tarihe Nazaran Aynı Hatalara Düşmek ​Millet İradesinin Onayı Alınmadan Yapılan Yardımlar ...? Türkiye'de Refah Seviyesi Kan Kaybediyor Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? Hayat mesajını verdi acaba aldık mı? ​Sevaba Açılan Penceremiz Kurban Geçmişten Bugüne Eriyen Vicdan Ve İnsanlık İnsanlık Dünya ya ve Güzelliklere Müsilaj Saçıyor ​Hiç Zaman Tersine Döner Mi? Bilgi Cehaleti Kaldırır;.. Kişi ve kişiler içinde yaşadığı toplumun aynasıdır Türkiye İsrafa Baba, Kanayan Yaramız İşsizlik Ve Yoksulluğa Üvey Baba Olmamalı Vatanımız Ve Milletimiz Kaybedeceğine Menfaatli, Siyasi Egolar Kaybetsin Umut Tacirliği Üzerine Bina Edilmiş Sahte Düzenler Kararlılık Engel Tanımaz Doğru ve hakikatın mı yoksa menfaatin mi izindeyiz? Dünya Ve İnsanlık İçinde Alev Verdiği Zulmün İklimini Yaşıyor Yönetmek Vizyon Gerektirir Sunni Gündemler Patinajı ​Ne Ekiyorsak Onu Biçiyoruz ​Gönüllerin Sultanı Olmak Hükümetin Nabzı Millete Dönmekle Canlanır Sorunlar ve sıkıntılar... Başarımız ve Refahımız Reformlarda Değil Kazanılan Kazanımlarımız, Bugün Korlanmış Ateşle Buhar edildi
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA